Helyi közélet

2012.02.13. 12:23

Olvasónk írja: Ó, ez nagyon durva!

A napokban hallom a rádió híradásában, hogy sok mások mellett, az egészségügyben dolgozók azon része, akik bruttó 200 ezer forint alatt keresnek, azzal szembesültek, hogy közel 10 százalékkal kevesebb lett a borítékjukban. Megdöbbentett ez a hír.

A napokban hallom a rádió híradásában, hogy sok mások mellett, az egészségügyben dolgozók azon része, akik bruttó 200 ezer forint alatt keresnek, azzal szembesültek, hogy közel 10 százalékkal kevesebb lett a borítékjukban. Megdöbbentett ez a hír.A köztudottan gyengén fizetett egészségügyi dolgozók legkevesebbet kereső tagjait is érinti a csökkenés. Pedig ők azok, akik a legtöbb időt töltik a betegekkel, akik bekötik az infúziót, akik ágytálaznak, okos tanácsokat adnak, megfürdetnek és a tolószékbe emelnek. Szaktudásukra, lelkiismeretes tevékenységükre nem csak a ma, hanem a holnap betegeinek is szüksége van. Azon túl, hogy kevesebbet visznek haza, munkába vetett hitüket is megingathatja ami történt.

Gimnazista unokám ilyenkor így summáz: Ó, ez nagyon durva! Akik azzal a projekttel foglalkoztak, ami a csökkenéshez vezetett, feltehetően nagytudású, jónéhányan egyetemi katedrán is oktató, a matematikai összefüggéseket, közgazdasági áthatásokat, szociológiai statisztikákat jól ismerő kiválasztottak voltak. A rendszerváltás óta minden kormány ilyen szakmai zsenikkel dolgozott, akik minden projektet megoldanak. De nem a projektet kell megoldani, hanem a feladatot kellene. Az pedig nem más, mint az, hogy olyan helyről  ne vegyen el senki, ahová adni kellene inkább. Ebből kell kiindulni. Vagy nem kell vállalni osztályvezetői, államtitkári, akár miniszteri beosztást.

Hajdu József nyugdíjas tanár, szakszervezeti vezető

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában