Helyi közélet

2012.02.01. 18:21

Ön mit szól a dohánytermékek jövedéki adójának emeléséhez?

Olvasóinkat kérdeztük a dohányáruk jövedéki adójának emeléséről.

Olvasóinkat kérdeztük a dohányáruk jövedéki adójának emeléséről.Ince Richárd nem örül a hírnek, ugyanis rendszeresen dohányzik. – Napi egy dobozzal is elszívok, de ezek után elgondolkodom, hogy letegyem, mert már így is nehéz bírni anyagilag – mondta.

Barátja, Polyák László is füstölög. – Én már leszokófélben vagyok, de azért még így is elmegy egy fél doboz naponta. Ezzel, hogy még drágább lesz a cigi, csak könnyebb lesz leszoknom – tette hozzá.

Máté Zoltán azt mondja, ő emiatt nem fog kevesebbet cigizni vagy teljesen leszokni róla. – Ez is olyan mint a drog vagy az ital, akaraterő kell ahhoz, hogy letedd, nem az ár mértéke befolyásol szerintem. Az elektromos cigit már próbáltam, de egy viccnek tartom.

Erdei Evelin és Ferenczi Cintia nem dohányoznak, így nem érinti közvetlenül őket az áremelkedés. – Annak is örültünk, hogy január elsejétől zárt térben tilos lett dohányozni. Szerintünk így többen elgondolkodnak azon, hogy mennyit dohányozzanak, ha végképp még nem is teszik le a cigarettát.

Bagdi Sándorné sem dohányos, igazán nem is szereti, ha a környezetében valaki rágyújt. – Engem közvetlenül nem érint a dolog, de azt viszont kimondottan sajnálom, hogy ezzel együtt szinte mindennek emelkedik az ára.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában