Helyi közélet

2012.02.08. 11:12

Őrizetbe vették a vezérigazgatót

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Fedor Rita főhadnagy megerősítette azt az értesülésünket, hogy a főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya őrizetbe vette dr. Kiss Zoltán Tamást, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Egészségügyi Holding Zrt. vezérigazgatóját.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Fedor Rita főhadnagy megerősítette azt az értesülésünket, hogy a főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya őrizetbe vette dr. Kiss Zoltán Tamást, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Egészségügyi Holding Zrt. vezérigazgatóját.A vezérigazgató őrizetbe vétele kapcsán megkerestük a  Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet (GYEMSZI) is. Az intézet vette át a megyei önkormányzattól ez év január elsejével a holdingot, így ők jogosultak mint fenntartó nyilatkozni.

A GYEMSZI illetékesétől annyit tudtunk meg, hogy a történtek minden részletének megismerését követően, később adnak tájékoztatást a ügyről és arról, hogy mindez hogyan érintheti a holding további működését.

– A rendőrség hivatalosan még nem értesítette az ügyészséget arról, hogy a Gazdaságvédelmi Osztály nyomozása során kit hallgattak ki gyanúsítottként, illetve arról sem, hogy őrizetbe vették a megyei egészségügyi holding vezérigazgatóját – mondta el érdeklődésünkre dr. Szilágyi László. A megyei főügyészség szóvivője hozzátette: az iratok megérkezését követően, de az őrizetbe vételtől számított 72 órán belül kell az előzetes letartóztatás vagy más kényszerintézkedés kérdésében döntenie az ügyészségnek.

Nyíregyháza - A négy tagkórházat működtető megyei egészségügyi holding mindig a figyelem középpontjában állt. A 2009-es megalakulása óta a cégmenedzsmentje tett feljelentést gazdasági bűncselekmény elkövetésének gyanújával, s ugyanezért a holding ellen is érkezett feljelentés. Tovább >>>

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában