Helyi közélet

2012.02.21. 17:44

Tájképek, csendéletek gobelinen

Rakamaz - Rakamaz város hölgy lakosságának néhány tagja szívesen tölti szabadidejét gobelin varrással, a Városi Művelődési Központban számos kiállítást láthatták már az általuk készített alkotásokból.

Rakamaz - Rakamaz város hölgy lakosságának néhány tagja szívesen tölti szabadidejét gobelin varrással, a Városi Művelődési Központban számos kiállítást láthatták már az általuk készített alkotásokból.Február 15-én Ling Istvánné, gobelin készítő első, önálló kiállításának megnyitóját tartották. Viraszkó Renáta művelődésszervező a tárlat megnyitóján elmondta: az alkotó, kézimunkázás iránti szeretete még az általános iskolában kezdődött. Minden formáját kipróbálta és nagyon sokáig a kötés és a kézimunka (makramé, horgolás és a keresztszemes hímzés) töltötte ki a szabadidejét. Gobelin készítéssel kb. 15 éve foglalkozik. A könyvtárban dolgozott egy fél évet, ekkor figyelt fel az akkor még leszámolható mintákra. Majd áttért a festett képekre, melyeket azóta is nagyon szeret.Kedvencei a tájképek, csendéletek és a virágok.

A kiállított alkotások között zsűrizett darabokat is találhatók, hiszen a 2010-ben, Bodrogkisfaludon megrendezett Gobelin Versenyen az alkotó több képét is díjazták pl. Gyümölcsös csendélet című műve tűgobelin kategóriában második helyezést, Alpesi táj, valamint Tulipán című alkotásai különdíjban részesültek. A kiállítás február 24-ig tekinthető meg a Városi Művelődési Központ Galéria termében.

Viraszkó Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában