Helyi közélet

2012.02.13. 11:20

Zöld határon át járt lopni

Zajta - A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság lopás elkövetése miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, egy zajtai asszony feljelentése alapján.

Zajta - A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság lopás elkövetése miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, egy zajtai asszony feljelentése alapján.Február 11-én reggelre virradóan a sértett háza udvarán álló baromfiólból lopott el ismeretlen tettes 15 darab tyúkot. A rendőrök a beszerzett adatok alapján arra következtettek, hogy az elkövető román állampolgár lehet, és a magyar államhatárt tiltott módon átlépve érkezett Magyarország területére, majd a bűncselekmény elkövetése után arra is menekült el.

A nyomozás során kiderült, hogy az elmúlt két hónapban több hasonló vagyon elleni bűncselekmény történt a határmenti településen. A fehérgyarmati nyomozók az elkövető mielőbbi elfogása érdekében felvették a kapcsolatot a Csenger Határrendészeti Kirendeltség munkatársaival, valamint a román társszervekkel. Az együttműködés eredményeképpen még aznap február 11-én kihallgathatták gyanúsítottként azt a 20 éves román fiatalembert, aki a terhére rótt tyúklopáson túl, további nyolc Zajta község területén elkövetett hasonló bűncselekmény elkövetését is elismerte.

A gyanúsított elmondása szerint 2011. december elejétől kezdve több alkalommal az éj leple alatt a zöld határon át járt Zajtára lopni, amit azzal indokolt, hogy nagyon szegények és így jutott a család ennivalóhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában