Helyi közélet

2012.03.06. 11:54

400 megyei iskolás vehet részt a Szakma Sztár Fesztiválon

2012. január 9. és január 30. között zajlottak le a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában az idei országos szakmai tanulmányi versenyek írásbeli elődöntői.

2012. január 9. és január 30. között zajlottak le a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában az idei országos szakmai tanulmányi versenyek írásbeli elődöntői.– Ebben az évben 348 tanuló – 29 szakmában, 17 szakképző iskolából – vett részt az első fordulón, melyen a napokban születtek meg a részeredmények. A verseny tétje nem kevés, hiszen azok a versenyzők, akik bármelyik versenymodulban a megszerezhető pontok 60%-t elérik, mentesülnek az adott vizsgarész letétele alól, a legeredményesebb diákok pedig válogatás nélkül bekerülnek a Worldskills (2013.július 2-7. Lipcse) vagy Euroskills verseny résztvevőinek csapatába, melynek legjobbjai jogosultak hazánkat képviselni a nemzetközi versenyeken. Idén az Euroskills versenynek Belgium ad otthont október 4-6. között. Az írásbeli részeredmények értékelését követően az igen szoros mezőnyben 12 megyei diák jutott a következő, gyakorlati ismereteket is megmérő előválogatókba. A középdöntőn sikeresen túljutott fiatalok pedig az országos versenyen mutathatják meg tudásukat a szakértő zsűri és a nagyközönség előtt. Az országos döntőt idén Budapesten a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában rendezik meg 2012. április 11. és 13. között.

– A korábbi évekhez hasonlóan 2012-ben is tervezi a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mintegy 400 megyei általános és szakképző iskolai tanuló utaztatását az V. Szakma Sztár Fesztivál helyszínére. A diákok valóban saját szemükkel nézhetik meg egy-egy szakma gyakorlatát, mely jelentősen hozzájárul megalapozott pályaválasztási döntésükhöz – adott tájékoztatást Nagyné Varga Katalin a megyei kereskedelmi és iparkamara titkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában