Helyi közélet

2012.03.24. 10:01

Kamionsofőrök kerestetnek a beregi térségben

<span style="color: black; font-family: Tahoma; font-size: x-small;"> </span><span style="color: black; font-family: Tahoma;">Vásárosnamény -&nbsp;Az utak királyai átlagosan 270-330 ezer forintot visznek haza havonta a Waberer s-nél.

Vásárosnamény - Az utak királyai átlagosan 270-330 ezer forintot visznek haza havonta a Waberer s-nél.

– Szabolcs és Borsod megyében óriási problémát jelent a munkanélküliség, ezért örvendetes, hogy a Waberer s Holding Zrt.-nek éppen az Észak-alföldi régióra esett a választása, amikor a kapacitásbővítés mellett döntött – nyilatkozta dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, majd így folytatta: – Bízom benne, hogy a szükséges munkaerők jelentős része a beregi térségből fog kikerülni, ha azonban itt nem lesz elegendő jelentkező, kormánykerék mögé ültethető munkavállaló, a szatmári és a felső-szabolcsi részen élőket is bevonjuk a kiválasztást, felkészítést, képzést segítő munkaügyi központ közbenjárásával. Az államtitkár hozzátette: szeretné, ha a térség leszakadása a korábbi időszakhoz képest számottevően csökkenne. – Vélhetően nem a 2012-es év lesz a fordulópont ebben a térségben a foglalkoztatás szempontjából, de optimizmusra ad okot, hogy egyre több munkáltató keresi meg a szabolcsi munkaügyi központot – ahogy a Waberer s is tette – azzal a szándékkal, hogy az állástalanokat egy támogatott átképzést követően azonnal foglalkoztathassa.

Waberer György, a Waberer s International Zrt. elnök-vezérigazgatója lapunk érdeklődésére elmondta: a cégcsoport 2500 kamionja rója az utakat szerte Európában, s mintegy 4000 dolgozót foglalkoztat. Évente 150-200 szerelvénnyel bővíti flottáját, így folyamatos igény van a szakképzett, megbízható munkaerőkre. – Egy-egy kamionsofőr nettó 270-330 ezer forintot visz haza havonta, ami nem kevés pénz a jelenlegi kereseti viszonyok között. Forgalmunk évről évre 10-15 százalékkal növekszik, így munka akad bőven. Nem titkolt célunk, e növekedési ütem fenntartása, amely a dolgozói létszám növelésével is együtt jár. Az Észak-alföldi régió szülötteként különösen fontosnak tartom a térségben élők gépjárművezetőként való foglalkoztatását. A képzéshez nyújtott kormányzati támogatásnak, illetve a Szabolcsban és Borsodban létrejött együttműködésnek köszönhetően százakat tudunk munkához juttatni – fogalmazott az elnök-vezérigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában