Helyi közélet

2012.03.06. 10:26

Korhű ágyúból adnak le díszlövéseket

Döge - Március 14-én, szerdán fél háromkor Dögén kopjafát állítanak az 1848/49-es szabadságharc emlékére. A kopjafát Bregics Aurél erdélyi származású fafaragó készítette.

Döge - Március 14-én, szerdán fél háromkor Dögén kopjafát állítanak az 1848/49-es szabadságharc emlékére. A kopjafát Bregics Aurél erdélyi származású fafaragó készítette.Az óvoda előtti téren lesz az ünnepség, ahol beszédet mond dr. Nagy Péter polgármester.

Ünnepi műsorral készülnek az Ölbey Irén Általános Iskola és Meserét Óvoda gyerekei,  fellépnek a kisvárdai Weiner Leó Zeneiskola növendékei, valamint a Szabolcs Táncművészeti iskola dögei tagozatának tanulói is. A koszorúzáskor egy 48-as mintájú, korhű ágyúból adnak le díszlövéseket.

A megemlékezést követően az impozáns Ifjúsági házban Pásztor László amatőr fotós kiállítása nyílik, melyet Szivák Gábor a kisvárdai Könyvtár igazgatója méltat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában