Helyi közélet

2012.03.14. 15:46

LMP - Komoly figyelmeztetésnek szánják az aláírásgyűjtést

Nyíregyháza - Javában folyik a Lehet Más a Politika által nemrégiben életre hívott aláírásgyűjtés. Ezzel kapcsolatban tartott a párt szerda délután sajtótájékoztatót a megyeszékhelyen, melyen Mile Lajos parlamenti képviselő, a Nemzetbiztonsági bizottság tagja részletezte azt a négy témakört, amelyben aláírást gyűjt és népszavazást kíván elérni az LMP.

Nyíregyháza - Javában folyik a Lehet Más a Politika által nemrégiben életre hívott aláírásgyűjtés. Ezzel kapcsolatban tartott a párt szerda délután sajtótájékoztatót a megyeszékhelyen, melyen Mile Lajos parlamenti képviselő, a Nemzetbiztonsági bizottság tagja részletezte azt a négy témakört, amelyben aláírást gyűjt és népszavazást kíván elérni az LMP.– Ezek a pontok nem valami szakpolitikai vagy alkotmányjogi kérdések, ráadásul az emberek mindennapjait befolyásolják negatívan. Pártunk találkozni akar az emberekkel, felébreszteni őket az apátiából, és el kívánjuk érni, hogy visszamenő hatállyal ne lehessen jogszabályokat alkotni. Képzett munkaerőt kellene kinevelni, és a mellé adni a hazai sajátosságokat. Az oktatásból pedig nem milliárdokat kellene kivonni, hanem épp ellenkezőleg, beleinvesztálni. El szeretnénk érni, hogy a nemzeti együttműködés ne csak egy hangzatos metafóra legyen, hanem tényleges társadalmi konzultáció – mondta Mile Lajos, aki hozzátette: a népszavazási szándékot komoly figyelmeztetésnek szánják a kormány felé.

– Most voltam Nyírbátorban, és alig másfél óra alatt összeszedtünk majdnem hatvan aláírást, azaz bizakodóak vagyunk. Az aláírásgyűjtés eredményeit egyébként hetente összesítjük és tesszük majd közzé. Nem szabad hagyni, hogy a kormány úgy gondolja: „amit én mondok, azt gondolja a nemzet is” – zárta a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában