Helyi közélet

2012.03.30. 12:55

MSZP: Idén még kevesebb jut kultúrára Nyíregyházán

Nyíregyháza - A megyeszékhely kiemelt kulturális rendezvényeire mintegy 28,5 millió forintot szán a jelenlegi városvezetés, ez az összeg majdnem a fele a tavalyinak, és harmada a 2010-es költségkeretnek – mondta el Nagy László, az MSZP frakcióvezetője.

Nyíregyháza - A megyeszékhely kiemelt kulturális rendezvényeire mintegy 28,5 millió forintot szán a jelenlegi városvezetés, ez az összeg majdnem a fele a tavalyinak, és harmada a 2010-es költségkeretnek – mondta el Nagy László, az MSZP frakcióvezetője.– Sajnos a rendelkezésre álló összeget nem a jó gazda gondosságával használják fel – folytatta, majd kifejtette: tavaly 7 milliót kapott a semmiből előbukkanó Festival Service Kft. a fideszes városvezetéstől a szabadtéri színpad rendezvénysorozatára, melynek látogatottsága messze alulmaradt a várttól. A kudarc ellenére újra bizalmat és pénzt szavazott a cégnek a közgyűlési többség: 4 éven át összesen 16 millió forint támogatással születnek majd a Szabadtéri Nyár előadásai.

– Az idei kulturális programcsokorban a futball EB kivetítős közvetítése is szerepel, amire bűn és felelőtlenség közpénzt áldozni, hiszen a helyi vendéglátóhelyek is készülnek a sportszeretők fogadására. A szűkmarkú és ésszerűtlen gazdálkodás minden bizonnyal valamennyi nagyrendezvény színvonalára rányomja majd a bélyegét – prognosztizálta a frakcióvezető.

Helyettese, Jeszenszki András szerint több szerénységet és nagyobb erőfeszítéseket kellene tanusítania a fideszes városvezetésnek. – Önfényező sikerpropaganda és győzelmi jelentések helyett érdemi munkára lenne szüksége Nyíregyházának! A 7 nagyrendezvényből 5 a korábbi, szocialista vezetés munkájának folytatása, innovációnak ugyanakkor semmi jele.

– Városfejlesztés tekintetében sincs mivel büszélkedni, hiszen a régi megállapodások babérjait aratja le a Fidesz (összekötő és kerékpárutak, Érkert és Huszártelep rekonstrukciója stb.), új pályázatoknak, útfelújítási programoknak se híre, sde hamva - fogalmazott Jeszenszki András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában