Helyi közélet

2012.03.28. 16:05

MSZP: Jó lenne tisztán látni az ellentmondó hírek helyett!

Nyíregyháza - Jó lenne tudni, mi lesz az államhoz került megyénkbeli egészségügyi intézményekkel? – kezdte  Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatóját szerdán dr. Veres János, az MSZP megyei elnöke, majd kiegészítésként hozzátette: ha a parlament elfogadja, akkor a kisvárdai kórház is állami tulajdonba kerül, vagyis azt követően megyénkben valamennyi kórház az államé lesz.

Nyíregyháza - Jó lenne tudni, mi lesz az államhoz került megyénkbeli egészségügyi intézményekkel? – kezdte  Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatóját szerdán dr. Veres János, az MSZP megyei elnöke, majd kiegészítésként hozzátette: ha a parlament elfogadja, akkor a kisvárdai kórház is állami tulajdonba kerül, vagyis azt követően megyénkben valamennyi kórház az államé lesz.Éppen ezért mind a megye lakóinak, mind az egészségügyi intézmények dolgozóinak jogos az az igényük, hogy szeretnék világosan látni: Milyen átszervezéseket, átalakításokat tervez a kormány az egészségügyben, milyen kórházi osztályok maradnak, milyen osztályok szűnnek meg, hogyan alakul az ágyak száma? A változtatásokról ellentmondó híreket hallani, éppen ezért a kormánynak hivatalosan is nyilvánosságra kellene hoznia, mi a szándéka a megyei kórházakkal kapcsolatban  – mondta az MSZP politikusa.

A párt megyei elnöke egy másik kérdést is feltett: Mikor kapnak vajon az alapellátásban dolgozók bérnövekedést? Kérdésével arra célzott, hogy az egészségügyben dolgozó orvosok és szakdolgozók kapnak alapbéremelést január 1-jéig visszamenőleg, de az alapellátásban dolgozók kimaradtak ebből a körből. „2002-ben egységesen kezeltük az egészségügyben dolgozókat, nem volt különbség alapellátás és nem alapellátás között” – jegyezte meg az ellenzéki politikus, aki zárásként a keddi MSZP-sajtótájékoztatón megszólított kormánypárti politikusok válaszaira reagált. Mint mondta, dr. Tilki Attila csak frázisokat puffogtatott, s nem válaszolt azokra a kérdésekre, amelyeket Halmi József nem személyeskedés miatt, hanem a választópolgárokat képviselve tett fel a közlekedési balesetével kapcsolatban. Dr. Veres János szerint Czomba Sándor sem nyilatkozott arról, hogy szerepel-e az albérleti díj bevételként az adóbevallásában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában