Helyi közélet

2012.03.31. 13:17

Újraélesztendő önellátás a tunyogmatolcsiaknak

Tunyogmatolcs - Tunyogmatolcson belül is elindult az idei Start Munka Program, valamint Szociális Földprogram, melyeknek keretein belül közel száz ember dolgozik napi nyolc órában a településen. A közfoglalkoztatási munkaprogramok úgynevezett mintaprogramjainak legfőbb célja az önellátó gazdálkodás újraélesztése a lakóhelyen.

Tunyogmatolcs - Tunyogmatolcson belül is elindult az idei Start Munka Program, valamint Szociális Földprogram, melyeknek keretein belül közel száz ember dolgozik napi nyolc órában a településen. A közfoglalkoztatási munkaprogramok úgynevezett mintaprogramjainak legfőbb célja az önellátó gazdálkodás újraélesztése a lakóhelyen.„Legtöbben a növénytermesztésben és az állattenyésztésben dolgoznak a programokon belül, ők majd részt vehetnek egy 12 hónapos oktatáson, amelynek végén segéd mezőgazdasági tanúsítványt szerezhetnek. Önkormányzatunk által fenntartott étkezdében, közétkeztetés céljára fogjuk felhasználni a projektben megtermelt javakat” - ismertette a folyamatot Tunyogmatolcs polgármestere, Soltész Bertalan.

Természetesen az önellátás mellett más horderejű dolgok szintén fontos szerepet kapnak a lokális ütemtervben: utak, vízelvezető árkok és patakmedrek takarítása, illegális hulladéklerakók megszüntetése, illetve belvízmentesítésre is vannak már kijelölt személyek. Különböző mértékben, de ezek a programok a fehérgyarmati kistérség összes települését érintik. Céljuk egyértelmű: segély helyett munkalehetőséghez juthassanak a dolgozni kívánó emberek, s ezzel talán a jövőben megteremthetik maguknak azt a lehetőséget, hogy továbbra is állást kapjanak a közfoglalkoztatás (helyi) területein.

- Széles Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában