Helyi közélet

2012.03.28. 14:04

Vaján ülésezik a Magyar-Ukrán Kormányközi Vegyes Bizottság

Vaja - Három év szünet után újra ülésezik a Magyar-Ukrán Kormányközi Vegyes Bizottság, ezúttal Vaján.

Vaja - Három év szünet után újra ülésezik a Magyar-Ukrán Kormányközi Vegyes Bizottság, ezúttal Vaján.Az 5. ülésszak megnyitóján dr. Vinnai Győző kormánymegbízott elmondta: a határon átívelő együttműködés jegyében zajló két napos (március 28-29.) bizottsági ülés az önkormányzatok és a közigazgatási szervek közötti határmenti együttműködésének megerősítését és továbbépítését, az információcserét, illetve a t érintő aktuális kérdések, javaslatok megtárgyalását szolgálja.

Hangsúlyozta: a magányos hősök felett már eljárt az idő, csak összefogással és együttműködéssel, közös célok mentén lehet megoldást találni a problémákra, feladatokra. A kormánymegbízott példaként említette a konzulátusok együttműködését és erőfeszítését, amit a kárpátaljai magyarság segítése érdekében tesznek.

"Előnyt akarunk kovácsolni a határmentiség hátrányaiból"

Dr. Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára és az ukrán tagozat elnöke, Victor Baloga, Ukrajna rendkívüli helyzetének minisztere közös sajtótájékoztatón ismertette az 5. ülésszak legfontosabb témáit, úgymint az ukrán állampolgároknak nyújtható vízumkönnyítés, a kishatár átlépési támogatás helyzete, valamint az ukrán -magyar közös határszakasz ellenőrző pontjainak infrastrukturális helyzete.

- Előnyt kell kovácsolnunk a határmentiség hátrányaiból! Meg fogjuk vizsgálni, mit tehetünk az idegenforgalmi kapcsolatok javításáért és a környezetvédelemért, milyen együttműködési lehetőségeket rejt a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés, milyen pozitív változásokat hozhat az M3-as autópálya Vásárosnaményig történő továbbépítése, s akkor még nem beszéltünk a közelgő Európa Bajnokságról, ami szintén sok feladatot ró mindkét félre... - összegezte dr. Szabó Erika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában