Helyi közélet

2012.03.27. 09:37

Vikárosok újra az ország legjobbjai között

Nyíregyháza - Vácon rendezték meg a XII. Országos Gitárversenyt Luis Milan és John Dowland emlékére, ahol a Vikár Sándor Zeneiskola AMI négy gitár szakos tanulója versenyzett. Nagy reményekkel indultak az országos döntőbe, hiszen a Debrecenben megtartott válogatón maximális pontszámmal jutottak tovább.

Nyíregyháza - Vácon rendezték meg a XII. Országos Gitárversenyt Luis Milan és John Dowland emlékére, ahol a Vikár Sándor Zeneiskola AMI négy gitár szakos tanulója versenyzett. Nagy reményekkel indultak az országos döntőbe, hiszen a Debrecenben megtartott válogatón maximális pontszámmal jutottak tovább.A nyíregyházi hangversenylátogatók a zeneiskolai koncertek mellett a Bencs Villában is meghallgathatták a diákok nem mindennapi muzsikáját.

Az első fordulóból mindannyian továbbjutottak a döntőbe, az eredmények: Komiszár Vanda I. korcsoport – III. díj, Béres Enikő II. kcs. – III. díj, Lipcsei Bence III. kcs. – II. díj (első díjat nem adtak ki), Dudás Zoltán IV. kcs. – bár nem lett díjazottt, szépen szerepelt. Felkészítőjük, Czakó Erika gitárművész-tanárnő megkapta a legkiemelkedőbb tanárnak járó különdíjat.

Szintén a múlt hét végén, Kaposváron a VII. Országos Jeney Zoltán Fuvolaversenyen szerepelt a Vikár-iskola színeiben Dankó Jázmin (I. kcs.) és Vincler Doroti (IV. kcs.), Kádárné Bedő Adrienne tanárnő növendékei Nagy Dávid zongorakísérővel. Vincler Doroti  különdíjat kapott, a legszebben előadott kötelező etűd előadásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában