Helyi közélet

2012.04.05. 19:42

A jövő szakemberei kezében a sorsunk

Nyíregyháza - A szakképzés helyzete, színvonala, jelene és jövője köré épült a Kelet-Magyarország TOP 100 Klub legutóbbi rendezvénye, amelyet ezúttal Nyíregyháza Megyei Jogú Város vezetésével közösen tartottak meg csütörtök délután.

Nyíregyháza - A szakképzés helyzete, színvonala, jelene és jövője köré épült a Kelet-Magyarország TOP 100 Klub legutóbbi rendezvénye, amelyet ezúttal Nyíregyháza Megyei Jogú Város vezetésével közösen tartottak meg csütörtök délután.Nyíregyháza Polgármesteri Hivatal Krúdy termében előbb Nyéki Zsolt, a Kelet-Magyarország főszerkesztő-helyettese szolgált háttérinformációkkal a lap TOP 100 gazdasági kezdeményezéséről, benne a TOP 100 Klub céljairól, majd dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere mutatta be a város szakképzésben játszott szerepét és kezdeményezéseit.

Gondolatébresztő előadások következtek: „A szakképzés helyzete és gyakorlati kérdései” címmel Kajdy József, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési vezetője számolt be a vállalkozói körben végzett felmérések tapasztalatairól, míg dr. Kvancz József főiskolai tanár a szakképzési hozzájárulás lehetőségeit és veszélyeit taglalta.

A prezentációk után a jelenlévők részéről több kérdés, felvetés, ötlet és javaslat hangzott el, ezekből hamarosan összeállítást teszünk közzé.

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

A Kelet-Magyarország több mint egy évtizeddel ezelőtt indította el Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gazdasági életét külön bemutató a TOP 100 rendezvényt, s ehhez kapcsolva jelenik meg azóta is min­den év őszén a TOP 100 kiadvány a leginkább meghatározó száz cég, gazdasági szervezet be­mu­ta­tá­sá­val, kiegészítő gazdasági elemzésekkel.

A megye napilapjának kezdeményezéséhez az elmúlt években csatlakozott a megyei adóigazgatóság és az iparkamara is, ennek az együttműködésnek köszönhetően még pontosabb információkkal szol­gá­lunk a megye lakosságának, illetve a szélesebb közvéleménynek megyénk gazdasági helyzetéről, fo­lya­matairól.

A lap ehhez kapcsolódóan elevenítette fel a TOP 100 Klub hagyományát, alkalmat teremtve a gazdasági életben meghatározó szervezeteknek, intézményeknek az egyeztetésre egy-egy előre megadott témakörben. A TOP 100 Klub összejöveteleire meghívást kapnak az adott témakörben illetékes döntéshozók helyi illetve kormányzati szintről, így mód nyílik velük kötetlenebb formában egyeztetni, véleményt cserélni konkrét intézkedésekről, aktuális történésekről, eseményekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában