Helyi közélet

2012.04.18. 19:32

Dr. Dohanics Sándor kapta a kiváló orvosoknak járó díjat

Nyíregyháza – Az egészségügyben dolgozók vérzivataros időket élnek, csapataink harcban állnak minden fronton, ezért jó néha megszakítani ezeket a napokat és igazi, örömteli ünneppé varázsolni – mondta bevezetőjében dr. Losonczy János, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) megyei területi szervezetének elnöke a szerdai elnökségi ülésen, amikor átadták a Kamarai gyűrűt, a kiváló orvosoknak járó díjat dr. Dohanics Sándor nyugalmazott sebészfőorvosnak.

Nyíregyháza – Az egészségügyben dolgozók vérzivataros időket élnek, csapataink harcban állnak minden fronton, ezért jó néha megszakítani ezeket a napokat és igazi, örömteli ünneppé varázsolni – mondta bevezetőjében dr. Losonczy János, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) megyei területi szervezetének elnöke a szerdai elnökségi ülésen, amikor átadták a Kamarai gyűrűt, a kiváló orvosoknak járó díjat dr. Dohanics Sándor nyugalmazott sebészfőorvosnak.– Az egész életem a sebészeten, a kórházban telt. Még akkor is ott töltöttem a nap felét, amikor körzeti orvosként kellett dolgoznom – elevenítette fel a múltat a 82 éves kitüntetett. Máig tartó tisztelettel és szeretettel említi dr. Eisert Árpádot, aki mellett a Sebészeti Osztályon egyedülálló és bravúros műtéteken asszisztálhatott.

– Megértettem és megtanultam mellette, hogy úgy lehet közösséget teremteni és megtartani, ha az ember jószívvel, szeretettel van a munkatársai iránt – mondta dr. Dohanics Sándor, aki osztályvezető főorvosként is ezt az elvet követte. Érsebészeti munkássága a 60-as években kezdődött, s a 70-es évek közepétől a megye kizárólagos érsebészeti ellátását is az ő szakmai irányításával végezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában