Helyi közélet

2012.04.22. 10:51

„Határtalanul” szólt a vers a Bencs Villában

Nyíregyháza - Városunk lírakedvelő közönsége nem unatkozott múlt héten. Több iskola, művelődési ház, a Váci Mihály Kulturális Központ is rendezett szavalóversenyeket a Magyar Költészet napja tiszteletére. Pénteken, 13-án azonban Nyíregyháza legkiemelkedőbb középiskolás verselőihez határon túlról is érkeztek magyar diákok.

Nyíregyháza - Városunk lírakedvelő közönsége nem unatkozott múlt héten. Több iskola, művelődési ház, a Váci Mihály Kulturális Központ is rendezett szavalóversenyeket a Magyar Költészet napja tiszteletére. Pénteken, 13-án azonban Nyíregyháza legkiemelkedőbb középiskolás verselőihez határon túlról is érkeztek magyar diákok.Nem bánta meg, aki ellátogatott aznap a Bencs Villába. Nem csak a hely szelleme miatt! Valószínűleg az egykori polgármester úr is elégedetten bólogatott volna a mai gyerekek előadásait hallva. Olykor ízes, máskor szépirodalmiságra törekvő verseléseket hallhattunk, de mindenki egyetértett a zsűritagok azon véleményével, hogy ritkán van ilyen színvonalas versenyben részünk. Szőke József Bence a Petőfi Sándor Általános Iskolából 3. osztályos tanulóként mutatott példát idősebb „kollégáinak”, elbűvölve a közönséget egy magyarságról szóló verssel, ugyanis ez volt az I. Határtalanul magyarul című vers- és prózamondó versenynek a témája.

A neves és hozzáértő zsűri (Csermely Tibor tanár és író, Antal Attiláné magyartanár,  Petneházy Attila színész) megpróbált többeket is jutalmazni, így 3 helyett 6 gyerek került „dobogóra”.

Első lett Galiger Barbara(Szatmárnémeti) és Czegle Noémi(Nyíregyháza), második Krajnyák Edina (Szepsi) és Kerle Ákos (Nyíregyháza), harmadik Salánki Judit (Beregszász) és Lőrinc István (Nagybereg). Köszönet a szervezőknek, a rátermett műsorvezetőnek (Kulcsár Viktor 12-es diák, Zay A. Gimn.). Reméljük, jövőre is találkozunk a határon túli magyar testvérenkkel!

Földesi Imréné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában