Helyi közélet

2012.04.04. 14:58

Habozás nélkül fejlesztenek Tiszamogyoróson

Tiszamogyorós – A Tisza-parti településen egyidejűleg három uniós pályázaton elnyert projekt tart a megvalósulás stádiumában.

Tiszamogyorós – A Tisza-parti településen egyidejűleg három uniós pályázaton elnyert projekt tart a megvalósulás stádiumában.– Bővül a kemping szolgáltatása, mely természetesen a kemping vendégeinek továbbra is ingyenes. Közülük a legfontosabb a sajnos, mostohagyerekként kezelt tiszai vízi túra vonzerejének mérföldköve lehet: hogy ne csak Vásárosnaményig szervezzék a túrát, megvalósult a mindent igényt kielégítő tiszai kikötőnk – említette Katkó Lászlóné, a tiszamogyorósi Főnix-Kemping vezetője.

– A népszerűsítésben mindig nagy segítségünkre volt, és most is nagy erőkkel támogat a Megyei Természetbarát Szövetség Haraszti Bélával. Jobb kezet nyújtva ide szervezték a májusi Tiszai Regatta verseny megállóját. Sokat harcolunk és küzdünk a természettel és az emberrel egyaránt azért, hogy a településünk neve méltó helyet foglaljon el a Tisza történetében. Két tiszamogyorósi család is a folyó – mint természeti örökség – megtartásán fáradozik, és egyben kapcsolni szeretné hozzá a falusi turizmust is. Ehhez kötődve épül a Fodor tájház, amely a település múltját, jelenét, gasztronomiáját hivatott bemutatni, és a harmadik projekt Szűcs Gyula református lelkész nevéhez fűződik. Az unió által finanszírozott pénzből felújítják a méltán híres református templomot a hívő lakosság és a turisták örömére.

Január elsején vezették be a településen az idegenforgalmi adót (300 forint/fő/nap). Köztudott, hogy a befizetett idegenforgalmi adóhoz az állam is tesz hozzá, ezért megoldódik az eddig eszköz híján megvalósulatlan lejárat a fövenyes parthoz, illetve a magánterületen kívül eső területek tisztán tartása, kaszálása, és a szemetes konténerek, illemhelyek kihelyezése, a homokos parton táborozó vízitúrázók biztonságos kikötése és éjszakázása. Mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy a település jó hírnevét keltve a szolgáltatások bővítésével egyre több vendéget csalogassunk a térségbe. A továbblépéshez ez a legfontosabb teendőnk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában