Helyi közélet

2012.04.05. 19:55

Kampányhét, diákigazgató választás, 24órás sportnap, diáknap Kisvárdán

Kisvárda - A kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium Diákönkormányzatának tagjai ismét tanúbizonyságot tettek arról, bármire képesek.

Kisvárda - A kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium Diákönkormányzatának tagjai ismét tanúbizonyságot tettek arról, bármire képesek.Április 3-án 16:30-tól nyitotta meg kapuit a 24 órás sportnap, mely az idei évben 4.alkalommal került megrendezésre. A nyitó meccset a gimnázium lány és fiú csapata egymás ellen játszotta, 8:6 arányban a hölgyek megverték nem könnyű ellenfelüket. Ezt követően az előre beregisztrált meccsek következtek, röplabda, kosárlabda, labdarúgás és floorball sportágakban. A sportnap különlegessége, hogy a tornateremben felszerelt kamera segítségével otthonról is bárki betekinthetett az eseményre így például megnézhette többek között Terebesi Marianna és Magyar Dávid latin-tánc bemutatóját, a Szabolcs Tánciskola műsorát is. A műsor mentett formában egy ideig még elérhető a http://www.justin.tv/besidok/videos weboldalon. A 24óra másik fontos részét a diáknap alkotja, mely ápri! lis 4-én került megrendezésre, ahol a diákok által megválasztott Uzonyi Gábor és a 12.c osztály, programjaival szórakoztatták a közel ezer fős iskola tanulóit. A nem mindennapi lovas bevonuló után, vonatozásra ösztönözték a tanulókat és tanárokat, majd a DÖK által megszervezett 1perc és nyersz játékban próbálhatták ki magukat a diákok.

Nagyon sokan vagyunk, s bár az eső esik a hangulat jó, a diákok élvezik a programokat és ez a lényeg. - mondta Bumberák Éva, a diákönkormányzat elnöke.

A programok között szerepelt 3 lábú verseny, MOTO GP ’96 ,számháború, rodeó a Besi Ga-bikájával és főzőverseny is. A 11 induló osztály finomabbnál finomabb ételei közül, végül a 11.g osztály birkapörköltje bizonyult a legjobbnak. A diáknap egésze alatt és azt követően is folyt a sport a gimnázium tornatermében, majd végül 16:30-kor a 24óra eltelt, a program véget ért. A szervezők elfáradtak, a zene elhalkult s a folyosókon sem alszik már senki. A program résztvevői ismét nagyszerű élményekkel gazdagodtak, no és egy Besis szilikon karkötővel.

Siladi László

Bessenyei Diákönkormányzat

www.facebook.com/besidok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában