Helyi közélet

2012.04.05. 17:25

Két alkalommal is helytálltak a dadai lánglovagok

Tiszadada - Három hektáron égett a tómeder Tiszadadán, az oltásba a lakosság is besegített.

Tiszadada - Három hektáron égett a tómeder Tiszadadán, az oltásba a lakosság is besegített.Állampolgári bejelentésre vonultak egy nap kétszer is a Tiszadadai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai csütörtök délután Tiszadadán. Az egykori halastó medrében és annak környékén mintegy három hektáron éget a nád és az aljnövényzet, s a tüzet a változó széljárás hol a lakóházak, hol a közeli fatelep irányába hajtotta.

– Öt-hat méteres lángokkal és sűrű fekete füsttel terítette be a tájat a keletkezett tűz, melynek eloltásában, az önkéntesek csapata mellett, a helyi lakosok is segítettek – tájékoztatta portálunkat ifj.Kovács Géza önkormányzati képviselő, aki maga is részt vett az oltásban. – A tiszavasvári és hajdúnánási hivatásos egységek érkeztek a lángok oltásához, s bár a helyiek is segítettek, közel másfél óra alatt tudták csak megfékezni a tomboló lángtengert. A tűz azonban egy órán belül ismét feléledt, melyet a helyi önkéntes tűzoltó egyesület vonuló egységének tagjai és a helyi lakosok sikeresen eloltottak – tette hozzá ifj. Kovács Géza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában