Helyi közélet

2012.04.24. 17:18

Légzőpalack, stabil oldalfekvés, nyomókötés

Kisvárda - A kisvárdai tűzoltóság adott helyet a Magyar Vöröskereszt Kisvárdai Területi Szervezete által rendezett elsősegélynyújtó versenynek.

Kisvárda - A kisvárdai tűzoltóság adott helyet a Magyar Vöröskereszt Kisvárdai Területi Szervezete által rendezett elsősegélynyújtó versenynek.Fiatalok és felnőttek érkeztek csapatokban kedden a kisvárdai tűzoltólaktanyába, ahol a területi, felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyt rendezték meg általános iskolai, középiskolai és felnőtt kategóriákban, 19 csapat indulásával.

A versenyben 18 állomáson kellett bizonyítani a felkészültséget, volt elméleti feladat, és nagyon sok gyakorlati feladat. Ájult ember emelése, stabil oldalfekvő helyzet, nyomó, vagy szorítókötés a rutinfeladatok közé sorolható kihívás volt. Emellett például az életmentő eszközök közül a légzőpalack helyes használatát is be kellett mutatni. Volt tájékozódási pont, és természetesen voltak pihenők is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában