Helyi közélet

2012.04.04. 12:14

Sikeres volt az Örökbefogadó Nap

Nyíregyháza - A korábbi rendezvényektől eltérően a március végén megrendezett Örökbefogadó Napra nagyon sokan kilátogattak nyíregyházi Gyepmesteri Telepre, még ha nem is feltétlenül azért, hogy hazavigyenek egy új kedvencet. De a cél sem csupán ennyi volt.

Nyíregyháza - A korábbi rendezvényektől eltérően a március végén megrendezett Örökbefogadó Napra nagyon sokan kilátogattak nyíregyházi Gyepmesteri Telepre, még ha nem is feltétlenül azért, hogy hazavigyenek egy új kedvencet. De a cél sem csupán ennyi volt.- Szerettük volna, ha az emberek megtudják, hogy a gyepmesteri telep már régen nem az a bizonyos „sintértelep”. Itt a kutyák sokkal jobb helyen vannak, mint az utcán, kitéve az emberek bántalmazásának és az autós forgalom veszélyeinek. Úgy érezzük, sikerült felhívni erre is a figyelmet – mondta el a Kisherceg Állatmentő Egyesület vezetője.

Az egyesület egyébként ajándékkal – táppal és állatgyógyászati kedvezménnyel - kedveskedett az újdonsült gazdiknak. Hogy ez mennyire járult hozzá a rendezvény sikeréhez nem tudni, de tény, hogy a helyszínen négy kutyát lefoglaltak, akik a héten már új családjuknál szocializálódhatnak.

- Köszönettel tartozunk ezért a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. munkatársainak, akik azt ígérték, ezentúl minden hónapban lesz kijelölt örökbefogadó nap. De természetesen ettől függetlenül bármikor, hétköznap is látogatható a Gyepmesteri Telep, ahonnan akármelyik karantén idejét letöltött kutyus örökbe fogadható – tette hozzá az állatmentők vezetője.

Az örökbefogadáshoz szükséges egyszeri, úgynevezett örökbefogadási díj megfizetése, amely fedezi az állatorvosi vizsgálat, a chipezés és a szükséges oltások költségeit.

A Gyepmesteri Telep működésével kapcsolatos bővebb információ kérhető telefonon a 42/420-738-as számon vagy személyesen Nyíregyházán, a Zombori bokor 2. szám alatt.

További információk:

Kisherceg Állatmentő Egyesület

20/322-8860

www.kisherceg.net

Bankszámlaszám: 14100055-19719849-01000001 Volksbank

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában