Helyi közélet

2012.04.18. 15:07

Természettudományi vetélkedő a záhonyi tanoda Kandó-hetén

Záhony - A névadó hetén idén is megrendezték a diákok természettudományi vetélkedőjét a záhonyi Kandó Kálmán Közlekedési SZKI, Gimnázium és Dr. Béres József Kollégiumban.

Záhony - A névadó hetén idén is megrendezték a diákok természettudományi vetélkedőjét a záhonyi Kandó Kálmán Közlekedési SZKI, Gimnázium és Dr. Béres József Kollégiumban.Az osztályok képviseletében tucatnyi 3-3 fős csapat nevezett a versengésre, melynek keretében változatos, a lexikális tudás mellett a kreatív képességeket is igénybe vevő feladatok tették próbára a diákokat. Az egyes fordulók alkalmával a matematika, a fizika, a kémia, a biológia, a földrajz, a számítástechnika, az egészség- és környezetvédelem témakörében elsajátított tananyagok, valamint az önművelődés és általános érdeklődés révén megszerzett ismeretek alkalmazására egyaránt szükségük volt a résztvevőknek.

Az érdekes és izgalmas versengés végén a 13/a osztály szerezte meg az elsőséget a 12/b és a 12/a triója előtt. Kiváló teljesítményt nyújtott a vetélkedőn a meghívottként elindult és nemrégiben a Madarak és Fák Napja Országos Természetismereti Verseny döntőjébe is bekerült tuzséri Lónyay Menyhért Általános Iskola csapata.

Kép-szöveg: Ritok Tamás, Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában