Helyi közélet

2012.04.22. 13:18

Vendégsorok: Biztos protekció

Mielőtt belefognék mondandómba s amíg valósággá válna egy életre-halálra menő ötlet, hadd közöljem, hogy aki gazdag, aki nem szűkölködik a maniban, a jövőben garantáltan tovább élhet, a szegények ezrei pedig idő előtt megkezdhetik majd pihenőjüket a temetőben. Angyal Sándor jegyzete

Mielőtt belefognék mondandómba s amíg valósággá válna egy életre-halálra menő ötlet, hadd közöljem, hogy aki gazdag, aki nem szűkölködik a maniban, a jövőben garantáltan tovább élhet, a szegények ezrei pedig idő előtt megkezdhetik majd pihenőjüket a temetőben. Angyal Sándor jegyzeteNem éppen szerencsémre, de volt  alkalmam ambulanciákon, kórházakban, másokkal együtt órák hosszat várni az ajtók előtt. Sorstársaim újságolták, hogy alakulóban van egy olyan biztosító, amelynek aki havi rendszerességgel leperkálja a megállapított díjat , annak nincs sorállás, nincs félévi várakozás kis műtétre, őt soron kívül szólítják, hívják, mosolyognak rá.

Ami engemet illet, eszement ötletnek tartom ezt a büdzsébetömő rendszert. Tudtommal nálunk legális munkája után egyszer már mindenki megfizeti az egészségbiztosítást, a sok ezer munkanélküli meg szociális alapon jut az ellátáshoz. Ja persze van ilyen, meg van olyan ellátás is. Úgy hírlik, hogy a ledolgozott munkaidőtől függően változik majd ez a biztosítási protekció: aki mondjuk harminc évet dolgozott már, az több havidíjat fizethet, hiszen gyakrabban lesz beteg, kopnak az ízületei, ami elérheti a havi 16 ezer forintot.

Ergo: ennyivel lesz kisebb a keresete. Furdalja az oldalamat, vajon mely kategóriába sorolják be azt a sok-sok nyugdíjast, aki 40-50 évi munka után sem tud minden gyógyszert kiváltani a patikában? (Ők mehetnek a menhelyre.) Arra is sokan gondolnak, hogy így, a paraszolvencia helyett államilag beszedett  pénzből vajon mennyit juttatnak az orvosoknak és segítőiknek, akik majd állják a szúrós tekinteteket e megoldás miatt s akik méltatlanul keveset keresnek.Hanem támadt egy vízióm! Mi lesz akkor, ha minden állampolgárunk be tudja majd fizetni azt a bizonyos havi protekciós kvótát? Akkor majd mindenki soronkívüliséget élvez, mi leszünk  a para nélküli Kánán Gondolom, ehhez még  sok év hiányzik, hiszen Európában a protekció tekintetében ma is a hátsók közül kullogunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában