Helyi közélet

2012.04.30. 11:17

Vesz(t)ett ügy

Nemcsak a veszettség elleni vakcina, jópár „kutyaütő” gazdi is megéri a pénzét, amikor elérkezik a tavaszi eboltás ideje. <strong>Palicz István jegyzete</strong>

Nemcsak a veszettség elleni vakcina, jópár „kutyaütő” gazdi is megéri a pénzét, amikor elérkezik a tavaszi eboltás ideje. Palicz István jegyzeteMint kutya a bolhát, úgy rázzák le magukról a felelősséget és ezzel együtt a rájuk nehezedő fizetnivalót, mondván: a portájukon, házuk előtt otthonosan mozgó, szeretetükre és némi kajamaradékra éhes négylábú nem az övék, így ne is várják el tőlük, hogy saját költségükön, abból a kevéske „segílybűl, nyugdíjbúl” egyetlen forintot is áldozni fognak a szóban forgó állatra.

 

A hirtelen ki- és megtagadott jószág, ha beszélni tudna, és értené, mit ugatnak a feje fölött, minden bizonnyal megcáfolná kenyér- és csontadóit, csakhogy erre nem képes, hallgatásával pedig óhatatlanül jegyet vált a legközelebbi sintértelepre.

 

Egy fokkal szerencsésebb eset, amikor gazdája elismeri, de elhanyagolja őt, ha úgy tetszik, kutyául bánik vele. Elédob némi ennivalót, de eszében sincs lemondani pár flakon pancsolt bor, néhány doboz cigi áráról 1 milli kutyalöttyért és pár tetves féregbogyóért cserébe. Kutyája egészsége éppen annyira foglalkoztatja, mint a veszély, amelyet felelőtlenségével önmagára, családjára és a potenciális „harapnivalókra” hárít.

 

Megbüntetik. Na és, úgysem tudják behajtani rajta! A börtönök telítettek, legfeljebb közmunkában fogja ledolgozni a bírságot, napi 5 ezrével. Az önkormányzatok jól tudják: ezektől a derék állampolgároktól egy fillér ebadót sem tudnának bevasalni, a felelős kutyatartókat pedig inkorrekt lenne így, újabb közteherrel „jutalmazni”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában