Helyi közélet

2012.05.17. 14:42

A grófnő is pakolta a polcokat

Nyíregyháza - A csütörtöki termelés bevételének egy részét a Mosolygó Kórház Alapítványnak ajánlotta fel a nyíregyházi gyár.

Nyíregyháza - A csütörtöki termelés bevételének egy részét a Mosolygó Kórház Alapítványnak ajánlotta fel a nyíregyházi gyár.Rendes munkanap köszönt az Electrolux Lehel Kft nyíregyházi gyárára, ám mégis rendhagyó módon haladt a munka. Semmiképp sem mindennapos dolog ugyanis az, hogy a szalagsoron nagykövet, grófnő, holland jogász, vagy éppen magyar válogatott jégkorongozó és népszerű énekes adja egymásnak a hűtőgép alkatrészeket.

Márpedig a gyárban épp ez történt. A vállalat társadalmi felelősségvállalásának újabb jeleként – a jászberényi egység kezdeményezése nyomán – Nyíregyházán is megrendezte a Jótékonysági Műszakot. Ennek keretében közéleti személyiségek, a média és a sajtó képviselői álltak a szalagsorra, és kapcsolódtak be egy-egy munkafolyamatba. A műszak alatt gyártott hűtőszekrények értékesítéséből származó bevétel egy részét a Mosolygó Kórház Alapítványnak ajánlották fel, hogy még több beteg gyermek arcára csalhassanak mosolyt, segítve ezzel is a gyógyulásukat.

Hevesi Tamás rekordja

Mosolyból, jókedvből nem volt hiány, amikor Karácsonyi Gyula gyárigazgató az eligazítás során finoman megjegyezte: „Rendes, normál gyártásba kapcsolódik be mindenki, és szurkolok, hogy a késztermékek az elvárt minőségben kerüljenek majd le a szalagról…” A szokásos munkavédelmi felkészítés után hat munkacsapatba osztották a vendégeket, a leghatározottabban Hevesi Tamás gardírozta az egységét (Tamás a műszak végén abszolút precizitással arról számolt be a gyár vezetésének, hogy ő egymaga 450 gépet szerelt össze. Szerződést is ajánlottak fel neki nyomban…)

Nem kellett nógatni Szuper Leventét, Görög Zitát, Sári Évát, St. Martint sem, mint ahogy mindenki komolyan vette a feladatot. A 4. számú csoportot az összeszerelő részlegnél vetették be, és nagy volt az összhang a tagok között: Svédország budapesti nagykövete, Karin Olofsdotter, az alapítvány alapítói közül Csáky-Bornemisza Éva grófnő és dr. Albert Royaards, az Electrolux Lehel vezérigazgatója, Takács János, Nyíregyháza polgármestere, dr. Kovács Ferenc, a helyi médiától pedig Dóka Imre (Kölcsey TV és Nyíregyházi TV) valamint Nyéki Zsolt (Kelet-Magyarország) figyelte meg a műveleteket, hogy aztán maguk is hibátlanul végezzék el azokat.

„Az Electrolux komoly figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra több különböző területen, beleértve a színvonalas, modern és stabil munkahelyek megteremtését és a munkatársak folyamatos fejlesztését, illetve a környezetbarát termékek és gyártási folyamatok alkalmazását. Emellett kiemelten ügyelünk arra is, hogy támogassuk a helyi közösségeket és a rászorultakat, lehetőleg gyáregységeink vonzáskörzetében. Örömünkre szolgál, hogy a Jótékonysági Műszakra neves közéleti személyiségek is elfogadták a felkérést, s hozzánk hasonlóan szívükön viselik ezt a jó kezdeményezést.” – mondta Takács János, az Electrolux Lehel Kft.vezérigazgatója.

A 2005-ben alapított nyíregyházi hűtőszekrénygyár az Electrolux stratégiai gyára Európában. Maximális kapacitása megközelíti az egymillió legyártott darabot évente. Az itt gyártott alulfagyasztós hűtőszekrények, valamint egyajtós hűtő- és fagyasztószekrények a kontinens szinte minden országába eljutnak. Minden harmadik, nyíregyházi gyárban gyártott készülék a kelet-európai, minden ötödik darab pedig az észak-európai piacra kerül.

„Jelenleg mintegy 1400 fő számára biztosítunk munkalehetőséget a nyíregyházi hűtőszekrénygyárban és az Electrolux többi gyáregységéhez hasonlóan, mi is a hazai beszállítókat részesítjük előnyben. Az gyárral szerződött magyar alvállalkozók száma idén elérte a 31-et, amely a beszállítók egynegyedét jelenti” - mondta Karácsonyi Gyula, az Electrolux nyíregyházi hűtőszekrénygyárának igazgatója.

A nyíregyházi hűtőszekrénygyár a kutatás-fejlesztés területén is fontos szerepet játszik, hiszen az európai hűtőszekrényvonal termékfejlesztési projektjeinek legnagyobb része érinti a gyárat. Jelenleg 13 mérnök vesz részt aktívan a fejlesztési folyamatokban, biztosítva ezzel, hogy az Electrolux nyíregyházi gyára élen járhasson az innovációban.

A cégről

Az Electrolux a világ vezető háztartási és nagykonyhai készülékgyártó vállalata. Minden évben több mint 150 országban, több mint 40 millió Electrolux terméket vásárolnak az egyéni, illetve professzionális fogyasztók. 2011-ben összesen a cégcsoport forgalma 102 milliárd svéd korona volt, alkalmazottainak száma pedig 58 ezer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában