Helyi közélet

2012.05.06. 16:00

A Rendőrség őrzött szállásain Nyírbátorban

Az Országos Rendőr Főkapitányság által fenntartott őrzött szállások vannak, több településen. Az idegenrendészeti hatóság őrizetet elrendelő határozata alapján a személyes szabadságában korlátozott külföldi állampolgárokat helyezik itt el, az őrizet céljaira sajátosan kialakított objektumokban.

Az Országos Rendőr Főkapitányság által fenntartott őrzött szállások vannak, több településen. Az idegenrendészeti hatóság őrizetet elrendelő határozata alapján a személyes szabadságában korlátozott külföldi állampolgárokat helyezik itt el, az őrizet céljaira sajátosan kialakított objektumokban. Az idegenrendészeti eljárás alatt lévők, Afganisztánból, Pakisztánból, Szíriából és más közel-keleti országból, Afrikából és a balkáni országokból érkeztek. Illegális határsértőként fogták el őket a rendőrök, vagy jogellenesen tartózkodnak itt. Embercsempészekkel, hamis papírokkal próbáltak a nyugat-európai országokba eljutni, a jobb életkörülmények reményében. Addig maradnak a szállásokon, míg az idegenrendészeti eljárás be nem fejeződik és dönt a sorsukról, hogy menekült státuszt kapnak, vagy kitoloncolják őket.

Tartózkudásuk alatt, az Európai Unió normáinak megfelelő körülményeket biztosítanak számukra. A sok nemzetiségű és vallású emberek étkezését, tisztálkodását, orvosi ellátottságát, telefonon, interneten való kapcsolat tartását, szabadidő eltöltésének lehetőségét és sok más egyéb apró-de a szálláson lévők számára fontos- problémát kell megoldani az itt szolgálatot teljesítőknek. Évente itt megforduló, több ezer külföldi, jelentős költségbe kerül az országnak. Felvételein az őrzött szállások mindennapi életéből adnak ízelítőt.

ORFK felvétele H. Szabó Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában