Helyi közélet

2012.05.09. 09:01

Csuka, a tökéletes anyuka

Nyíregyháza - A Történetek az Állatotthon életéből című rovatunk következő részében az Anyák napjára emlékeznénk meg. Csuka kutyusunk, és az általa befogadott 6 db csöppség igaz története olvasható az alábbi sorokban.

Nyíregyháza - A Történetek az Állatotthon életéből című rovatunk következő részében az Anyák napjára emlékeznénk meg. Csuka kutyusunk, és az általa befogadott 6 db csöppség igaz története olvasható az alábbi sorokban.Csuka kutyus 2012. február hó 3. napján került be az Állatbarát Alapítványhoz, bejelentés alapján. A nevét onnan kapta, hogy szegényke irgalmatlan halszagot árasztott magából, mivel a kóborló helyeinek közelében egy haltisztító, feldolgozó üzem volt található, így nagy valószínűséggel ott falhatta tele magát, ha már senki nem gondoskodott róla.

Már megérkezése napja óta a fajtársaival semmilyen összetűzésbe nem került, imádja az embereket, keresi a társaságukat.

A rutin orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy vemhes. Ebből adódóan ivartalanításra lett előjegyezve. A beavatkozás napjának reggelére fialt egy gyönyörű, hófehér csöppséget, aki sajnos halva született meg. Korához képest a kölyök hatalmas volt, egy 2 hónapos kutya méreteivel rendelkezett.

Ezt a tragédiát követően ultrahangos vizsgálaton esett át, megtudhattuk, hogy több apróság már nincs a pocakjában. Az ivartalanítás komplikáció nélkül lezajlott. A műtét fontos volt, a későbbi, esetleges fertőzések megelőzése miatt.

Azonban, a sors nagy fordulata most következik. 6 apróság érkezett be hozzánk, természetesen őket is magára hagyták a volt tulajdonosok egy poros, használaton kívüli földút kellős közepén... Mivel nem sikerült őket ideiglenes gazdihoz juttatni, így mindenképpen szükségünk volt egy dajka kutyára.

Utolsó lehetőségként úgy döntöttünk, hogy a kölyköket Csuka kutyus alá tesszük, bízva abban, hogy van még annyi teje, hogy ideig-óráig tudja őket szoptatni, és így akár föcstejhez is juthatnak, mi pedig egy kis időt nyerhetünk, míg valaki magához fogadja őket ideiglenesen.

Kissé veszélyes dajka anyuka alá betenni más kiskutyáját, Csuka azonban minden félelmünket elpárologtatta egy szempillantás alatt. Úgy fogadta magához a kicsiket, mintha csak a sajátjai lettek volna!

Már 6. hete folyamatosan, tökéletes anyukaként gondoskodik róluk, és még mindig van teje! A picurok lassan leválasztásra kerülnek, már megkapták első féreghajtásukat, május 10-én megkapják a 2.-at, és első, parvo oltásukat is. Május 31-től pedig már örökbe is lehet őket fogadni!

Tehát, igazán tanulságosnak mondható ez a történet is. Csukát kidobták, magára hagyták, soványan kóborolt Vaja utcáin. Ettől függetlenül rendületlenül kereste az emberek társaságát, vágyott rá, hogy valaki szeresse, ő viszont szerethessen valakit, és hogy egy életen át hű társa lehessen valakinek. Rengeteget köszönhetünk neki, hisz 4 kölyök kutyus miatta van még mindig életben! Ezekért az élményekért és pillanatokért mondhatom azt, hogy szerencsések vagyunk, hogy az Állatbarát Alapítványnál dolgozhatunk. Ha az emberekben néha sajnos csalódnunk is kell, az állatok minden kétséget kizáróan szeretnek minket és boldog perceket tudnak csempészni zűrzavaros világunkba.

Dankó Dóra

Állatbarát Alapítvány

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában