Helyi közélet

2012.05.15. 18:52

Egyre tisztábbak az olasz tengerpart strandjai

Róma - Olaszországban is kiosztották a strandok vizének tisztaságát tanúsító kék zászlókat. Összesen kétszáznegyvenhat strandon lobog a környezeti elismerésnek számító kék színű lobogó. Tavalyhoz képest idén tizenhárommal több tengerparti strandon vonhatják fel az áttetsző víz színét idéző lobogót.

Róma - Olaszországban is kiosztották a strandok vizének tisztaságát tanúsító kék zászlókat. Összesen kétszáznegyvenhat strandon lobog a környezeti elismerésnek számító kék színű lobogó. Tavalyhoz képest idén tizenhárommal több tengerparti strandon vonhatják fel az áttetsző víz színét idéző lobogót.A kitüntetett strandok a több mint hétezer kilométer hosszú olasz tengerpart százharmincegy különböző pontján találhatók.

A legtöbb zászlót - az utóbbi évekhez hasonlóan - Liguria tartomány kapta, összesen tizennyolc stranddal, eggyel többet mint 2011-ben. Második Toscana és Marche lett, fejenként tizenhat zászlóval. A harmadik helyre meglepetésre a déli Campania érkezett tizenhárom kék zászlóval és Dél-Itália egésze jelentős előreugrást tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában