Helyi közélet

2012.05.03. 13:51

Felcsavarták az égi kazánt

Nyíregyháza - Pár napja tiszta erőből döng az afrikai meleg, így nem árt tudni hol frissülhetünk fel Nyíregyházán. A szökőkutakat júniustól helyezik üzembe.

Nyíregyháza - Pár napja tiszta erőből döng az afrikai meleg, így nem árt tudni hol frissülhetünk fel Nyíregyházán. A szökőkutakat júniustól helyezik üzembe.A hétvégén az előrejelzések szerint már csökken valamelyest a meleg, a kánikulát viharok és lehűlés váltja. A májusi augusztusban azonban jó ha tudjuk hol frissülhetünk fel. A szökőkutakban még nem lehet pancsolni, a közkutakból viszont nyelhetünk némi hűsítő vigaszt.

Adrienn, aki barátnőjével épp biciklijéről szállt le, hogy feltöltse kulacsát a belváros egyik ivókútjából így nyilatkozott: – Hirtelen jött ez a meleg, de örülök neki. Tudom, hogy ilyenkor többet kell inni a szokásosnál, de nincs is ezzel baj, a szomjúság természetes – mondja már a nyeregből és sietve távozik is.

A Nyíregyházán üzemelő ívóalkalmatosságokról Csák Józsefné, a NYÍRVV Kft. üzemeltetési igazgatója megkeresésünkre elárulta: – A város több pontján eseti jelleggel működnek a locsolóhálózatok. Ejektoros kutak (közkutak) egész évben működnek, ezek száma 384 db. Az ivókutak (30 db) és díszkutak (5 db) a nyári időszakban üzemelnek. A városban található szökőkutakat 2012.június 01-től tervezzük üzembe helyezni, ezek száma 7 db – nyilatkozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában