Helyi közélet

2012.05.30. 12:43

Felidézik Vencel és Kenéz párbaját

Gávavencsellő - Az idén ismét megrendezik a tavaly nagy sikert aratott Kenéz és Vencel íjászpárbajt a Tisza felett.

Gávavencsellő - Az idén ismét megrendezik a tavaly nagy sikert aratott Kenéz és Vencel íjászpárbajt a Tisza felett.Tompa Mihály: A két íjász című verse nyomán tavaly rendezték meg először hagyományteremtő céllal a különleges íjász-megmérettetést Kenézlő és Gávavencsellő között.

Az idén Gávavencsellő szeretné még inkább felkelteni az érdeklődést e rendezvény iránt, ezért a Nemzeti Íjász Szövetséggel olyan programot állítottak össze, amelyben minden korosztály megtalálhatja a számára megfelelőt.

Június 1-jén 13 órától várják az íjászokat a gávavencsellői Tisza partra, ahol 16 és 19 óra között lehet gyakorolni a Kenéz-Vencel párbaj távját. Június 2-án 9 órakor lesz tábornyitás. A délelőtt folyamán az érdeklődők megtekinthetik jurtákat, és íjász felszereléseket, valamint módjuk nyílik kipróbálni az íjászatot. Gyakorolni lehet még 9.30 és 10.30 óra között, a nevezés és a szemle 9.20 órától 10.45 óráig tart. A rangsorolás 10.30 órakor kezdődik.

A benevezett íjászok csoportokba rendezve két-két nyilat lőnek a gyakorlópályán felállított célra annak eldöntésére, hogy milyen sorrendben lőjenek majd a Tisza-parton „Kenézre” és „Vencelre”. A két nyíl közül a célhoz közelebbit vesszük figyelembe, s akié távolabb lesz a céltól az előbb kerül majd sorra a Tisza-átlövéskor.

A rendezvény ünnepélyes megnyitója 11.30 órakor lesz, majd megkezdődik a párbaj. A versenyzők később átkelnek a kenézlői oldalra, s onnan folytatódik a küzdelem.

Június 3-án a Nemzeti Íjászszövetség a 2012. évi közgyűlését rendezi meg Gávavencsellőn.

Hullár Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában