Helyi közélet

2012.05.30. 12:12

Felnőtt konfirmáció Mátészalkán

Mátészalka - Ezen a szép pünkösdi ünnepen, aminek üzenete: hogy a lélek által hitünkben újra és újra meg kell erősödni – tett hitvallást nyolc fő felnőtt, a mátészalkai Kossuth téri nagytemplomban.

Mátészalka - Ezen a szép pünkösdi ünnepen, aminek üzenete: hogy a lélek által hitünkben újra és újra meg kell erősödni – tett hitvallást nyolc fő felnőtt, a mátészalkai Kossuth téri nagytemplomban.A konfirmandusok nyitott szívvel beengedték az életükbe és a szívükbe a Szentlelket, az Isten kibeszélhetetlen szeretetét, Aki erőt, oltalmat ad, s vigasztal bennünket.

Különös és lélekemelő volt ez az istentisztelet a konfirmandusok és a nagy számban megjelent gyülekezeti tagok számára ez az ünnepi esemény, ami lélektől lélekig megható volt, mert mindnyájan fénylő örömöt éltünk át az Isten csodálatos szeretetének a megélésében.

A Szentlélek szerető közösséggé ölelt át bennünket, és áldjuk, magasztaljuk Őt mindezért, mert Isten lelkének erejével eljött közénk és megtapasztaltuk, s átéltük az ige igazságát, hogy „...AZ ISTEN SZERETET”, ami megmentő szeretet. /1Jn 4,8/

A konfirmandusok izgatottan, de ünneplő szívvel készültek erre a pillanatra, mivel egy élő gyülekezetben tettek hitvallást a nagytiszteletű Becsei Miklós lelkipásztor gondos felkészítésében.

Ebben a gyülekezetben konfirmációra évente kétszer van felkészítés tavasszal és ősszel. A felkészítés több hónapon keresztül folyik Biblia és egyházismereti dolgokkal foglalkoznak és a keresztény értékrendet próbálják átadni, áttenni a mindennapi gyakorlatba.

A konfirmálást hosszas felkészülés előzi meg sok személyes beszélgetéseken keresztül, mivel fontos a személyes hitvallástétel.

A gyülekezet, mint jó testvéri közösség segíteni fogja a most frissen lekonfirmált felnőtteket, hogy meghitt és szerető gyülekezeti légkörben érezzék magukat.

A konfirmandusok a személyes döntésük alapján megpecsételték a Jézus Krisztushoz tartozásukat, ami élő és örömteli lelki kapcsolatot biztosít a mindennapjaikban, a feltámadott Jézus Krisztussal.

Isten kegyelmes akaratából szépen, emlékezetesen lezajlott ez a pünkösdi ünnep egybekötve a felnőtt konfirmációval. Nagy ajándék Istentől, hogy én is e buzgó gyülekezethez tartozom, amiben lelkem ragyog, ami a számat imára nyitja Isten felé nap mint nap.

Szívem meleg szeretetével kívánom Mindenkinek, hogy tapasztalják meg mindennapjaikban Isten jelenlétét, közvetlen közelségét, azt a szívünkbe, lelkünkbe áradó szeretetét, amit nekünk ad a Szentlelke által.

Forduljunk Isten felé szeretettel, és éljünk együtt lelkesen, a Lélekkel, a Lélek vezetése alatt!

Szívünkben hordozzuk együtt a „pünkösd örömhírét”!

Nagyné Kiss Dóra

újságíró

Mátészalka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában