Helyi közélet

2012.05.24. 11:38

Hétvégén nyit a strand

Nyíregyháza - Május 26-án megnyitja kapuit a sóstói strand, a start előtt jártuk körbe a terepet.

Nyíregyháza - Május 26-án megnyitja kapuit a sóstói strand, a start előtt jártuk körbe a terepet.Helyére kerül az utolsó csavar is, kizöldül a gyep, virágzik a magnólia. A víz a medencébe csábítja a frissülni vágyókat, pezseg a fürdő. Már tényleg csak az utolsó simítások vannak hátra, hogy a hétvégén megnyissa kapuit a sóstói strand. Dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója vezetett minket körbe, hogy saját szemünkkel láthassuk a változásokat. Akad bőven.

Robinson parkot építettek

Rengeteg munkát végeztünk, hogy a nyitásra minden a helyére kerüljön – mondja dr. Podlovics Roland. – Fejlesztettük az éjszakai kivilágítást, a gyermekrészleget, különleges növényekkel, bonszaifákkal gazdagítottuk a parkot, új sétányokat és beléptetőrendszert üzemeltettünk be, a fürdőtechnikai berendezéseket is sziklakerttel, díszfákkal öleltük körül. Új nyugágyakat szereztünk be, felújítottuk a strandfoci- strandröplabdapályát (40 centi homokkal), megszépült a termálvizes medencénél található pool bárunk, a gyermekmedence körül pedig egy Robinson parkot építettünk.

Elsőre talán nem is észrevehető mennyi munka és aprólékos odafigyelés kell ahhoz, hogy az összkép jó legyen, de végre egy olyan speciális mikroklímát, nyugalmat és kikapcsolódást segítő hangulatot sikerült teremtenünk, amit minden kilátogató bizonyára örömmel fogad majd. Hisz az egyik legfontosabb ékkövünk az a nyolc hektáros park, ami tényleg egyedülállóvá varázsolja a fürdőt. Nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy a tavaly ilyenkori állapotokhoz képest jóval felkészültebben várjuk a szezon kezdetét – avatott be minket a részletekbe a vezérigazgató.

A felújítások összeköltsége elérte a 20 millió forintot, a jegyárak a tavalyihoz képest átlagosan 18 százalékkal emelkedtek. A nyíregyháziaknak továbbra is megmarad a kedvezménye.

Programok

Szombaton 14 órától a Parkfürdő színpadán napjaink egyik legtehetségesebb táncformációja, az Appril Project csillogtatja meg tehetségét, őket a fantasztikus hanggal megáldott Takács Nicolas követi. A rekeszizom-tornáról Beliczai Balázs gondoskodik, aki a Stand Up Comedy jeles hazai képviselője. Egy helyi kiválóság zárja a sort, mégpedig az érces hangú Zentai Edit.

Vasárnap 10 órától Lulu bohóc szórakoztatja a gyermekeket, 11 órától ingyenes csillámfestést csináltathat minden érdeklődő. 15 órától a Burattino Bábszínház előadása színesíti a napot, akik a nyár folyamán minden vasárnap előadást tartanak a Parkfürdőben. A XXI. század lovagjai pedig az Élményfürdő falai közt hódolhatnak a Kinect örömeinek.

Vasárnap délelőtt ingyenes vérnyomás- és vércukorszint mérésen vehetnek részt a Parkfürdő vendégei.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában