Helyi közélet

2012.05.03. 13:10

Így készülnek a repülőgép alkatrészek Nyírbátorban

Nyírbátor - Az Airbus és a Boeing repülőgépkabinok alkatrészei készülnek a nyírbátori üzemben, mi pedig bepillantást nyerhettünk a folyamatba.

Nyírbátor - Az Airbus és a Boeing repülőgépkabinok alkatrészei készülnek a nyírbátori üzemben, mi pedig bepillantást nyerhettünk a folyamatba.Sajtótájékoztatóval egybekötött gyárlátogatást tartottak csütörtökön a Diehl Aircabin nyírbátori üzemében. A gyárban Németországban kiképzett munkások dolgoznak, a kész termékek pedig az Airbus és a Boeing utasszállító repülőkbe kerülnek be. Az üzem tervei szerint 2012 végére a dolgozói létszám elérheti a 150-et is.

Reiner von Borstel, a nürnbergi cég divízióvezetője kérdésünkre elmondta: – A Diehl konszern gyártja az utasszállító repülők belsőalkatrészeit, a pilótafülke berendezéseitől kezdve egészen az utastéri elemeiig. Ebben az egységünkben az ajtótok burkolatokra koncentrálunk, amik főként az Airbusokban kerülnek. A kész elemeket a gyártási folyamat végén Toulouseban (Franciaország), vagy Hamburgban (Németország) szerelik be a repülőgépekbe.

Maximálisan jó választás volt Nyírbátor

Három fő szempont vezérelt minket az új üzemünk helyszínének megválasztásakor, Nyírbátor pedig minden kritériumnak megfelelt. Szerettünk volna egy olyan városban felépíteni a gyárunkat, ami logisztikai szempontból jó összeköttetéssel rendelkezik dél-Németország felé. Így bármikor itt lehetünk huszonnégy órán belül. Másodsorban szerettünk volna – és szerencsére sikerült is – magasan képzett és motivált munkaerőt találni, hiszen a hosszú távú terveink között szerepel, hogy növeljük az alkalmazotti létszámot.

A harmadik szempont, amiért Nyírbátorra esett a választásunk, nagyon egyszerű. Mivel Magyarország az EU tagja így gyakorlatilag határok nélkül mozoghatunk, ami nagyban megkönnyíti a dolgokat. Az elmúlt, közel fél év alatt pedig azt tapasztaltuk, hogy maximálisan jó választás volt Nyírbátor. Rengeteg segítséget és támogatást kaptunk a bátori közösségtől, polgármester asszony is messzemenőkig a segítségünkre volt mindenben – nyilatkozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában