Helyi közélet

2012.05.01. 21:11

Ingyenes ifjúsági programok Balkányban

Balkány - Balkány és a környéken élő fiatalok életét kívánja segíteni a helyi TÁMASZ-PONT Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda, amelyet 2009-ben alakított ki a debreceni Úton Ifjúsági-Kulturális Egyesület az Európai Unió támogatásával, valamint az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával.

Balkány - Balkány és a környéken élő fiatalok életét kívánja segíteni a helyi TÁMASZ-PONT Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda, amelyet 2009-ben alakított ki a debreceni Úton Ifjúsági-Kulturális Egyesület az Európai Unió támogatásával, valamint az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával. Az iroda újabb és újabb szolgáltatásoakl kívánja könnyebbé tenni a fiatalok mindennapi életét. A legújabb projekt nyitókonferenciáját a közelmúltban rendezték meg. Az új program célja, hogy elősegítse a 12-29 év közötti fiatalok társadalmi integrációját, személyiség- és kompetenciafejlesztését, munkaerőpiacra való belépését, szabadidejük hasznos eltöltését, drogprevencióját, életpálya-tervezésüket, közösségi részvételük bővítését. Az iroda szolgáltatásai ingyenesek! A fiatalok különböző tanácsadást (pl. jogi, munkaerő-piaci, pályázati stb.) vehetnek igénybe. Az iroda számos személyiség- és kompetenciafejlesztő programot szervez, pl. Konfliktuskezelés, Álláskeresési technikák foglalkozás, Környezettudatos életmód stb.

A projekt során nagy hangsúlyt fektetnek a drogalternatíva programok biztosítására, pl. kreatív foglalkozás, drámapedagógia stb. Emellett szerveznek információs napokat, kiállításokat, tábor jellegű programokat és egyéb rendezvényeket. A TÁMASZ-PONT-ba betérő fiatalok sporteszközöket, társas játékokat, internetet vehetnek igénybe. A fiatalok hasznos információkhoz juthatnak az irodában, a munkatársak önéletrajz- és motivációs levél megírásában is segítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában