Helyi közélet

2012.05.31. 12:43

Lehullott vakolat: válaszol a NYÍRVV

Nyíregyháza - Mint ismeretes, szerdán lehullott a meggyengült vakolat Nyíregyházán a Zöld Irodaházról. A Hősök terén lévő parkolót lezárták, a délután folyamán pedig a tűzoltók segítségével a már meglazult, de még le nem hullt vakolatot is leverték.

Nyíregyháza - Mint ismeretes, szerdán lehullott a meggyengült vakolat Nyíregyházán a Zöld Irodaházról. A Hősök terén lévő parkolót lezárták, a délután folyamán pedig a tűzoltók segítségével a már meglazult, de még le nem hullt vakolatot is leverték.Szalai István, a NYÍRVV Nonprofit Kft. műszaki irodavezetője így nyilatkozott: - 2012. május 29-én munkatársaink az épület déli homlokzatáról apró vakolatdarabok hullását észlelték, s ekkor az érintett területet szalaggal a forgalom elől elzárták. Információim szerint az épület külső felújítására az elmúlt 20 évben nem került sor, így természetesen az érintett terület felújítására sem.

Szerencsére valóban nem történt a vakolatdarabok hullása miatt sem személyi, sem anyagi kár, amennyiben ez sajnálatosan bekövetkezett volna, úgy az épület biztosítása alapján történhetett volna a kártérítés. A homlokzat vakolat hullása kapcsán komoly anyagi kár nem érte az épületet, melynek teljes külső felújítására természetesen van terv és szándék, csak a megfelelő forrást kell megtalálnunk.

A parkoló rész teljes lezárására azért került sor, hogy a homlokzat teljes átvizsgálását, illetve a balesetveszélyes homlokzatdarabok eltávolítását a tűzoltóság segítségével elvégezhessük. Az emelőkosaras jármű mozgásához szükséges a teljes parkoló terület, mert a járda teherbírása nem teszi lehetővé a jármű mozgását. A szerdai napon a tűzoltóság az említett homlokzatszakaszt átvizsgálta, és a balesetveszélyes vakolatdarabokat eltávolította. Ezt követően a terület lezárását azonnal megszüntettük. Tudomásunk szerint az épület nem élvez semmilyen védettséget, de műemléki környezetben helyezkedik el - nyilatkozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában