Helyi közélet

2012.05.17. 19:39

Mi a véleménye az adótartozások inkasszós behajtásáról?

Az adótartozások inkasszós behajtásáról kérdeztük olvasóinkat.

Az adótartozások inkasszós behajtásáról kérdeztük olvasóinkat.– Egyfelől érthető, hogy az adóhatóság nem akar elesni az őt megillető bevételtől, másrészt tolakodónak érzem ezt a fajta adósságrendezési kényszert – fejtette ki véleményét Varga Szilvia.

– Ilyen alapon bármelyik szolgáltató (víz, gáz, villany, telefon) megtehetné ugyanezt. Meggyőződésem, hogy az emberek nem azért nem rendezik időben a fizetnivalóikat, mert nincs kedvük, hanem azért, mert nincs miből! – érvelt Garai János.

Ilkovics László ahhoz hasonlította az inkasszós behajtást, mintha az emberek pénztárcájában turkálna a hatóság, igaz, virtuálisan. – A bankszámlák zárolása pedig túlmegy minden határon! – hangsúlyozta a dolgos édesapa.

Kis Kinga így válaszolt: – Ne „csapolják meg” senkinek a bankszámláját! Ha majd lesz pénze, bizonyára be fogja fizetni tartozását az adózó. Lehet, hogy hiteltörlesztésre vagy éppen kenyérre szánta azt a keveset, ami a számláján van, illetve volt!

A nyíregyházi Vetési Valéria az inkasszót nem, a számlák zárolását viszont elfogadhatatlannak tartja. – Ez minden bizonnyal törvénybe ütköző, pereljenek a sértettek! – tanácsolta.

– Ne a hátam mögött cselekedjen a hatóság! Értesítsen, kérjen, követeljen, de milyen jogon nyúl a „pénztárcámba”? – kérdezte a nyírtassi Háda Enikő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában