Helyi közélet

2012.05.02. 13:22

Miért volt zárva hétvégén a strand?

Nyíregyháza - A kánikula ellenére zárva volt a strand Nyíregyházán a hosszú hétvégén, utánajártunk miért.

Nyíregyháza - A kánikula ellenére zárva volt a strand Nyíregyházán a hosszú hétvégén, utánajártunk miért. Hajdúszoboszlón a hírek szerint negyvenezren, a fővárosi fürdőkben pedig tíz-tizenkétezren hűthették le magukat a strandokra kilátogatók a négy naposra duzzadt hétvégén. Nyíregyházán zárva maradt a strand, a helyszínen jártunk utána, miért.

– Röviden, tömören: mert még minden szempontból korai lett volna. Tudom, hogy volt négy nap kánikula, de a hét második felétől ismét visszahűl majd a hőmérséklet, nem véletlenül kezdjük a szezont május 26-án. A mostani hosszú hétvégére nem érte volna meg kinyitni, ráadásul a felújítási, karbantartási munkák is zajlanak még – foglalta össze dr. Podlovics Roland, a Sóstó Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

Zajlanak a felújítási munkálatok

– Egy száz éves melegrekord dőlt meg a hétvégén, nagyon ritka, hogy ilyen szép idő van május elején. Az országban egy-két strand meg is nyitott, azonban jellemzően május közepére, végére tolódott a mai világban a fürdők nyitása. Ne felejtsük, három hete még fagyott éjszaka. Van egy nyolc hektáros parkunk, amit rendezni kell és habár nyilván a tavalyi beruházásokkal megvalósult új egységek állapota jó, vannak medencék, parkrészek, amik felújításra, karbantartásra szorulnak. Idén például 160 négyzetméternyi csempefelületet kell újraburkolni, ezek a munkák pedig még zajlanak.

A beléptető rendszert is korszerűsítjük, okulva a tavalyi tapasztalatokból. Három új pénztárat alakítottunk ki és két új forgókapus beléptető kerül elhelyezésre a buszforduló melletti bejáratnál.  Azonban az élményfürdő kapuit megnyitottuk. Itt sikerült egy nagyon szép hétvégét zárnunk, folyamatosan telt házas napjaink voltak. A négy napos ünnep majd minden napján ezer fölött volt a látogatók száma – nyilatkozta a vezérigazgató.

Elmúltak már azok az idők...

– Sokan hívtak engem is, hogy nyitva vagyunk-e a nagy melegben – kezdi Kohán Tibor, a strand egyik vendéglátósa, aki épp egy létra legfelső fokán állva tisztítja cégérét. – Amint láthatják, még nem állunk teljesen készen, de ha minden meg lett volna, akkor se nyitottunk volna ki. Erre a pár napra szinte lehetetlen felmérni, hogy mennyi lesz a fogyasztás, mekkora árukészletet rendeljünk. Szerintem a fele rajtunk maradt volna. Elmúltak már azok az idők, hogy május elsejével kinyissunk. Érdemesebb megvárni az iskolaszezon végét, a szabadságolásokat és nem utolsó sorban a tartós meleget. Tavaly például szeptember közepéig húztuk a szezont, olyan jó idő volt – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában