Helyi közélet

2012.05.12. 10:16

Nem hagyja ki!

Nyíregyháza - Ha nem tudott eljönni a pénteki Rendészeti nap bemutatóira, nem marad le semmiről, itt megnézheti mivel arattak tapsot a nézők körében a kommandósok, a tűzoltók és a BVI szakemberei.

Nyíregyháza - Ha nem tudott eljönni a pénteki Rendészeti nap bemutatóira, nem marad le semmiről, itt megnézheti mivel arattak tapsot a nézők körében a kommandósok, a tűzoltók és a BVI szakemberei. A rendőrség, a katasztrófavédelem és a büntetés végrehajtás közös bemutatóval kedveskedett Nyíregyháza lakóinak, nem utolsó sorban azért, mert eddig külön-külön ünnepeltek, idén először ezt közösen tették meg. A tűzoltók hagyományos, és modern technikával oltottak lakástüzet, majd a rendőrség kutyás bemutatóin láthatták, hogy a „jómadaraknak” nincs menekvés, a kiképzett rendőrkutya fegyelmezetten ellátja feladatát. Amint földre viszi a támadót, gazdája parancsára azonnal abbahagyja a fogást, és máris éberen biztosít. A rendőrség kommandósai, a Jonatán Bevetési Osztály harcosai egy elfogást imitáltak, tűzharc nyomán, majd a tűzoltók lángoló autót oltottak és műszaki mentés keretében daraboltak. A BVI munkatársai egy imitált fegyenctámadást fékeztek meg. Ezzel a bemutatóval azt szerették volna megmutatni, hogy a megye lakóinak biztonságát felkészült, jó erőben lévő szakemberek tartják folyamatosan magas szinten. Akinek a bemutatók nyomán megjött a kedve a rendvédelmi pályák iránt, kellő felkészültség és alkalmasság esetén a kiképzést követően hamar átkerülhetnek a kordonon és a civil ruhát egyenruhára cserélhetik.

-Pusztai Sándor-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában