Helyi közélet

2012.05.04. 12:13

Nyírbogáton is Föld napja

Nyírbogát - Április 27-én Nyírbogáton a Vántus István ÁMK-ban pénteken második alkalommal rendezték meg a Föld Napját.

Nyírbogát - Április 27-én Nyírbogáton a Vántus István ÁMK-ban pénteken második alkalommal rendezték meg a Föld Napját.Színes programok, izgalmas vetélkedők vártak a gyerekekre azzal a célzattal, hogy felhívjuk figyelmüket környezetünk védelmére, a Föld veszélyeztetettségére. A napot az ötödikes és a hetedikes tanulók rövid megemlékezésével kezdtük. Versekkel, vetítéssel, illetve a Föld napja mozgalom kialakulásának bemutatásával igyekeztek felébreszteni diákjaink lelkiismeretét bolygónk védelme iránt. Rajz – és gyermekköltő pályázatot is hirdettünk a Föld napja témakörében. A legszebb rajzok és a legjobban sikerült versek is ekkor kerültek bemutatásra.

A gyerekek nagy örömére akadályversennyel folytatódott a nap, a csapatok több helyszínen szellemi és ügyességi játékokban mérhették össze erejüket. A legügyesebbek értékes ajándékokat nyertek.

A parkosítás is eredményes volt, a gyerekek osztályfőnökeik irányításával lelkesen ültették a virágokat, vetették a magokat az iskolaudvaron.

Nagy sikere volt Révész György és Mudri Edit állatvédelemre és állatgondozásra irányuló interaktív Állati bemutatójának is. A gyerekek közelről ismerkedhettek meg a borzzal, a vadászgörénnyel, az ölyvvel, a mocsári teknőssel, a kígyóval, illetve egy galambröptetésnek is részesei lehettek.

A pozitív visszajelzések a Föld napjáról azt mutatják, hogy a projekt eredményes volt, a pedagógusok és a szülők együttműködése meghozta eredményét. Köszönjük azok segítségét, akik hozzájárultak a nap sikeréhez.

A fentiekről Pál Anita tanárnő tájékoztatott bennünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában