Helyi közélet

2012.05.24. 07:27

Olaszországban hódít a megyénket képviselő demecseri fúvószenekar

Demecser - A Demecseri Fúvószenekar „Citrom Band” képviselte Magyarországot a XI. „Allegromosso” European Youth Music Festival-on, Olaszországban. A Fesztivált ebben az évben az olaszországi Emilia-Romagna körzetben rendezték meg.

Demecser - A Demecseri Fúvószenekar „Citrom Band” képviselte Magyarországot a XI. „Allegromosso” European Youth Music Festival-on, Olaszországban. A Fesztivált ebben az évben az olaszországi Emilia-Romagna körzetben rendezték meg.Európa 24 országából érkeztek a különböző zenei stílust képviselő csoportok, a régióba. A 207 csoport nagyjából kb. 5000 ifjú zenése 414 koncertet adott a 3 nap alatt, 25 városban, 35 helyszínen.

Országunkat a Demecseri Fúvószenekar képviseli, akik Riminiben szálltak meg, és az ottani „Teatro degli Atti” színházban volt az első koncertjük. Másnap egy festői szépségű kisvárosban, Verucchio-ban léptek a Theatro Pazzini színpadára, mindkét fellépést hatalmas siker övezte.

A fesztivál nyitóünnepsége Ravennában volt, a "Orchestra Giovanile Luigi Cherubini" és Wayne Marshall karmester adtak koncertet.

A fúvószenekar számára fellépések között is tartalmasan telt a hét, a városnézések mellett maradt idő pihenésre, fürdőzésre, az olasz konyha rejtelmeinek megismerésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában