Helyi közélet

2012.05.04. 08:04

Reflektorfényben Thomas Hath

Nyíregyháza - A Hath-atós név egy Nyíregyházán élő srácot takar, Horváth Tamás nyolc éve ír zenét.

Nyíregyháza - A Hath-atós név egy Nyíregyházán élő srácot takar, Horváth Tamás nyolc éve ír zenét.Tamás alig huszonkét éves, de már nyolc éve űzi ipart, ráadásul nem is akármilyen szinten. Többek között Josh és Juttának, Dj Dekának, és számos külföldi előadónak is készített már sikereket aratott remixet, bootleget. De a technobaseFM nevű német Hands up rádió is készített zenéiből egy tíz perces egyveleget. Vele beszélgettünk a szakma buktatóiról, technikáról és a zene szeretetéről.

 – Főként az internetes lemezboltokból csenghet ismerősen a nevem. Pályafutásom elején leginkább Hands up zenéket írtam, mostanában barátkozok a progressive, electro house és minimal technóval,  a trendibb irányzatokkal – mondja Tamás, aki civilben épületgépészeti tervezéssel foglalkozik. – Ebben a stílusban fog megjelenni május végén a szerb Dalibor nevű barátom EP-je, amin az én remixem is rajta lesz.

Fontosnak tartom, hogy egy producer minden zenei stílusban megállja a helyét, igyekszem én is sokszínűsíteni a palettámat. Egyelőre még nem tudom magam fenntartani csak a zenélésből, de a célom az, hogy idővel majd így legyen. Rengeteg fiatal éli ki a kreativitását zeneírással, ha azonban komolyabb szándékai vannak valakinek a zenéléssel, mint pár óra elütése, érdemes először az internetes hallgatókat elérni. Az ismertté válásnak azonban már az elejétől kezdve rengeteg buktatója van.

Neten ugyanis mindenki kap hideget, meleget és alkalomadtán még az építő jellegű kritikák is elveszhetnek a negatív vélemények között. Ezekre pedig érdemes odafigyelni, nem szabad kudarcként megélni. A zeneipar vasútján rengeteg a hullámvölgy, nyolc év alatt én is túl vagyok már pár mélyponton. De nem szabad feladni, később én is mindig hálát adok a fentieknek, hogy nem akasztottam szögre a fülest.

Ami elengedhetetlen ahhoz, hogy valakiből jó producer váljon, az hallás. Sokan csorgatják a nyálukat a legdrágább kütyükre és szoftverekre, de egy kis koncentrációval, odafigyeléssel, saját rendszerünk ismerésével is kifacsarhatjuk a maximumot. A precíz masterelés létfontosságú, legyen bármilyen jó, vagy fülbemászó is a dallamunk, ha nem szól tisztán, dobhatjuk ki. A klubok, rádiók, nagyobb kiadók sosem fogják játszani a zavaros masterű kiadásokat, ráadásul saját nevünket is könnyedén lejárathatjuk. Fejlesszük magunkat mindig, törekedjünk a tökéletesre, füleljünk, figyeljünk, zenéljünk és érezzünk – zárja Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában