Helyi közélet

2012.05.15. 13:31

Retro játékok kiállítása nyílt Mátészalkán

Mátészalka - Retro játékok kiállítása nyílt meg a mátészalkai Négy Évszak Óvoda szervezésében az OZÉP épületében. A tárlat megtekinthető május hónapban reggel 8-tól 17 óráig.<strong>

Mátészalka - Retro játékok kiállítása nyílt meg a mátészalkai Négy Évszak Óvoda szervezésében az OZÉP épületében. A tárlat megtekinthető május hónapban reggel 8-tól 17 óráig.Mint Szamosi Istvánné, az óvoda vezetője elmondta, május hónapban az óvodában „gyermekhónapot” tartanak, amelynek egyik városi színfoltja a játékkiállítás. Az érdekes kiállításon megtekinthetők a déd- és nagyszülők által használt játékok és képeik,  a szülők és az óvoda dolgozói által összegyűjtött használati eszközök.

A kiállítás megtekintése során múltbéli „időutazáson” vesznek részt az odalátogatók. A gyermekek nagy örömmel ismerik fel a szüleik játékait és az ismerős képeket. Az óvoda fontosnak tartja a múlt megbecsülését, a hagyományok ápolását és az értékek megőrzését. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Négy Évszak Óvoda folyosóján található és megtekinthető 500 db-os porcelán babagyűjtemény.

Az óvodába érkező vendégeknek olyan érzésük van, hogy a „babák mosolyogni is megtanítanak" bennünket.  Az óvoda május 18-án nagyszabású gyermeknapi rendezvényt tart, amelyen Szabó István, a város polgármestere köszönti az óvodába járó 270 gyermeket. Lesz itt móka, kacagás, tombolázás, evés-ivás, sok vidámság. A hónap végén pedig elballag az óvodából 60 leendő kis iskolás.

Nagyné Kiss Dóra

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában