Helyi közélet

2012.05.07. 19:24

Záhonyban járt a Tisza Nagykövete

Záhony - Április 27-től május 14-ig Hidvégi-Üstös Pál, a Tisza Nagykövete egy tradicionális velocipéddel kerékpározza körbe a Tiszát.

Záhony - Április 27-től május 14-ig Hidvégi-Üstös Pál, a Tisza Nagykövete egy tradicionális velocipéddel kerékpározza körbe a Tiszát.A neves sportember és környezetvédő az Új Széchenyi Terv és az Európai Unió támogatásával megrendezésre kerülő „Tiszavölgy Kalandtúra – Zöld összefogás a fenntartható Tisza-vidékért” program keretében vállalkozott a promóciós útra a média és a széles közvélemény figyelmének felkeltése érdekében. A Tisza Nagykövete minden érintett település vezetőjét személyesen kéri, hogy nevezzen csapatot a Tiszavölgy Kalandtúrára. A települések csapatai bármelyik kiválasztott hétvégén ingyenesen vehetnek részt a túrán.

Hidvégi-Üstös Pál április 27-én indult útjára Poroszlóról, a Tisza Tavi Ökocentrum megnyitó ünnepségének keretében és több mint 1000 kilométer végigtekerése után május 14-én érkezik vissza a Tisza tó Vízszintavató napján. Záhonyba 16 település érintésével Nábrádról érkezett és újabb 9 község és város felkeresése után a következő nap végére jutott el Ibrányba. Záhony határától Kovács Sándor alpolgármester, civil foglalkozását tekintve testnevelő tanár és kerékpáros középiskolások kísérték a főtérre, ahol óvodások, iskolások és felnőtt érdeklődők körében számolt be érdekes útjáról, küldetéséről.

Ezt követően a polgármesteri hivatalban az alpolgármester mellett Révész Viola aljegyző fogadta a korábban Tisza-menti távfutásban és tiszai távúszásban is jeleskedő Hidvégi-Üstös Pált.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában