Helyi közélet

2012.06.05. 15:58

Meghosszabbították a vezérigazgató házi őrizetét

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Törvényszék 2012. május 4-i határozatával dr. K. Zoltán Tamás gyanúsított előzetes letartóztatását megszüntette, s június 4. napjáig elrendelte a házi őrizetét. Úgy rendelkezett a bíróság, hogy a lakását nem hagyhatja el.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Törvényszék 2012. május 4-i határozatával dr. K. Zoltán Tamás gyanúsított előzetes letartóztatását megszüntette, s június 4. napjáig elrendelte a házi őrizetét. Úgy rendelkezett a bíróság, hogy a lakását nem hagyhatja el.A Nyíregyházi Városi Bíróság nyomozási bírója a gyanúsított házi őrizetét 2012. szeptember 4. napjáig meghosszabbította. A végzés ellen a gyanúsított védő jelentett be fellebbezést, így az nem jogerős.

A Nyíregyházi Törvényszék végzésével helybenhagyta a Nyíregyházi Városi Bíróság nyomozási bírójának döntését, melyben elutasította a gyanúsított házi őrizetének részleges feloldására tett kérelmet, illetve indítványt.

A törvényszék jogerős határozatának indokolása szerint a házi őrizet részleges feloldására irányuló kérelem benyújtásáig olyan körülmény nem merült fel, amely a korábbi döntés megváltoztatását indokolhatná. A házi őrizet napi rendszerességgel a kérelemben megfelelő időtartamra történő feloldásának engedélyezése, ellentétes lenne a házi őrizet intézményével és céljával. A végzés jogerős - tájékoztatta portálunkat dr. Nyakó Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában