Helyi közélet

2012.06.01. 13:35

Ön szerint mennyire vonzó manapság a pedagógusi pálya?

Ön szerint mennyire vonzó manapság a pedagógusi pálya? - kérdeztük olvasóinktól.

Ön szerint mennyire vonzó manapság a pedagógusi pálya? - kérdeztük olvasóinktól.Farkas Attila szerint nincs jó dolga manapság egy tanárnak. – Ettől függetlenül vannak fizikailag megterhelőbb munkakörök is, mint a tanítás. A fizetésük kimondottan kevés.

Lukács Rajmund szerint az a legnagyobb probléma, hogy nem tisztelik a mai gyerekek a tanárokat. – Én a magam részéről megadom nekik a kellő tiszteletet, hiszen ők csak a javunkat akarják, semmi mást. Szerintem egyre alacsonyabb ennek a hivatásnak a presztízse.

Vadai Ferencné csodálja a pedagógusokat, szerinte a mai gyerekek nagyon vegyesek. – Minden gyerek más, több empátiát várnék a mai tanároktól. A pedagógusok is másabbak mint régen, de ez igaz a gyerekekre is.

Técsi Zoltánné nyugdíjas, aktív korában óvónőként dolgozott. – Egyre fásultabbak a maiak, nem is hiszem, hogy a fiatalok álma egy tanítói vagy egy tanári állás. A gyereke is nehezebben kezelhetőek.

Novák Erzsébet lánya számítástechnika szakos tanár. – Régen szófogaddóbbak voltak a gyerkek, manapság már nem életcél a pedagógusi pálya. Más lehetőségeik voltak a régi tanároknak a fegyelmezés terén is, nagyobb figyelmet tudtak megkövetelni akkoriban.

Somogyi Regina semmiképpen nem lenne pedagógus, de ettől függetlenül megadja a tiszteletet tanárainak. – Sem anyagilag sem erkölcsileg nincsenek megbecsülve – válaszolta.

Ezek is érdekelhetik