Helyi közélet

2012.06.27. 15:15

Szent László királyra emlékeznek

Szabolcs - Szent László király ünnepét rendezik meg Szabolcs községben július 1-jén a Rendezvény téren.

Szabolcs - Szent László király ünnepét rendezik meg Szabolcs községben július 1-jén a Rendezvény téren.A programsorozat 10 órakor a szent korona érkezésével kezdődik, majd ökumenikus istentiszteletet rendeznek. Az ünnepi köszöntő gondolatok 10.50 órakor hangzanak el, 11.30 órakor pedig megkoszorúzzák Szent László szobrát a templomkertben. A délutáni kulturális programban fellép többek között a Szabolcsi Asszonykórus, az Érpataki Asszonykórus, a Nyírségi Táncegyüttes, a Burattino Bábszínház, a Gold Dance Tánccsoport, az Everdance, az Apostol. A program tűzijétékkal fejeződik be 21 órakor.

A XV. Szabolcsi Fogathajtó Versenyt is július 1-jén rendezik meg a helyi lovaspályán. A fogatok 9 órakor vonulnak fel, majd kezdetét veszi a verseny, amelyet díjlovas bemutató követ, s a vendégek megismerkedhetnek a Kistáltos Lovasudvarral is. Az ünnepélyes eredményhirdetés 16.30 órakor lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában