Helyi közélet

2012.06.03. 10:47

Testvériskolák lettek a nagykállói és a tasnádi alapfokú oktatási intézmények

Nagykálló - Az óvodák után a közelmúltban az általános iskolák is együttműködési szerződést írtak alá, amelynek célja, a pedagógusok közötti tapasztalatcsere és szakmai munka segítése.

Nagykálló - Az óvodák után a közelmúltban az általános iskolák is együttműködési szerződést írtak alá, amelynek célja, a pedagógusok közötti tapasztalatcsere és szakmai munka segítése.

Tasnádra látogatott a Nagykállói Általános Iskola küldöttsége. A találkozó apropóját annak a partnerségi szerződésnek az aláírása adta, amelyet az óvodák után, most az általános iskolák is megkötöttek. A nagykállói intézmény vezetője, Birta Ferencné ezzel kapcsolatban elmondta: a testvérkapcsolati gondolat akkor fogalmazódott meg, amikor megjelent a Határtalanul elnevezésű program, amelynek egyik célja a szorosabb együttműködés kiépítése a határon túli magyarlakta területekkel. Mivel Nagykálló 2006 óta testvértelepülése Tasnádnak, így esett a választás a román település általános iskolájára.

A közelmúltban létrejött partnerség többek között azt jelenti, hogy évente egy alkalommal közös szakmai napokat fog tartani a két intézmény, hol a tasnádi, hol a nagykállói iskolában. A Tasnádi Nyolc Évfolyamos Iskola intézményvezetője, Prof. Sabou Daniela a szerződéssel kapcsolatban elmondta: „Nagyon örülünk, hogy egy ilyen közeli kapcsolat alakulhat ki a tasnádi és a nagykállói iskola között. Biztos vagyok benne, hogy tudunk majd együtt dolgozni, hogy mindkét fél sokat fog tanulni a másiktól. Reméljük, hogy ezzel a partnerséggel meg tudjuk erősíteni a tanárok és a diákok közötti barátságot és testvériséget, és ugyanakkor megismerhetjük a nagykállói gyerekek mindennapjait és azt a pedagógiai szakmai munkát, amelyet Nagykállóban végeznek.” Az intézmény vezetője továbbá azt is elmondta: iskolájuk a város egyetlen 8 évfolyamos általános iskolája, ahol 4 épületben közel 900 diák tanul, oktatásukról pedig 68 fős tantestület gondoskodik. Azt, hogy mikor látogatnak majd ők Nagykállóba, egy későbbi időpontban fogják eldönteni az érintettek.

Birta Ferencné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában