Helyi közélet

2012.07.31. 14:17

125 új munkahely Kisvárdán

Kisvárda - A Nemzetgazdasági Minisztérium februárban hirdetett pályázatot a mikro-, kis-, és középvállalkozások számára munkahelyteremtő beruházások támogatására. A pályázatok szigorú formai és tartalmi szűrését követően 584 vállalkozás nyert el vissza nem térítendő támogatást 4010 új munkahely kialakításához, 7,3 milliárd forint összegben.

Kisvárda - A Nemzetgazdasági Minisztérium februárban hirdetett pályázatot a mikro-, kis-, és középvállalkozások számára munkahelyteremtő beruházások támogatására. A pályázatok szigorú formai és tartalmi szűrését követően 584 vállalkozás nyert el vissza nem térítendő támogatást 4010 új munkahely kialakításához, 7,3 milliárd forint összegben.A nemzetgazdasági miniszter döntése alapján Szabolcs–Szatmár–Bereg megyében a benyújtott 94 pályázatból 66 pályázó részesült támogatásban, melynek összege 1 378,445 millió forint. A beruházások megvalósításának eredményeképpen 707 új munkahely jön létre, 580 már meglévő munkahely megőrzésével megyénkben. A vissza nem térítendő támogatás elsősorban új gépek, berendezések, műszaki eszközök beszerzését, továbbá új létesítmények építését segíti.

A nyertes pályázók között van a 2006-ban alakult kisvárdai Master Szolg Kft. is. A támogatási szerződés ünnepélyes aláírására került sor július 27-én, pénteken délután, a baromfi feldolgozó üzem kisvárdai telephelyén.

A tervezett beruházás célja egy kutyaszalámi gyártó üzem létesítése Kisvárdán, a gyártáshoz szükséges eszközök beszerzésével. - tájékoztatta a sajtó képviselőit Bárány László tulajdonos, majd részletezte a nyertes pályázat megvalósításának terveit, jövőbeni elképzeléseit: A beruházás a Master Szolg Kft. által bérelt telephelyen valósul meg, ahol a Master Good Kft. élő baromfi vágásából származó melléktermékeket fogja hasznosítani. Mivel az alapanyag „helyben” rendelkezésre áll, így biztosított a folyamatos alapanyag ellátás. Az alapanyagot nem kell fuvarozni, kezelni, hűteni, így olcsón, folyamatosan és nagy mennyiségben tudja megvásárolni a Master Szolg Kft., mely így alacsony értékű mellékterméket vásárol, melyet hasznosít és hozzáadott értékkel növelten piac-és versenyképes termékként tudja értékesíteni. - tájékoztatott a cégcsoport tulajdonosa, aki évekkel ezelőtt már fiainak, Lászlónak és Péternek adta át a cég ügyvezető igazgatói posztját.

A kisvárdai beruházás eredményeként tehát 1000kg késztermék/óra kapacitású kutya-szalámi ellátó üzem valósul meg. Az éves kibocsátás 4992 tonna.

A jelen beruházás megvalósításához a Master Szolg Kft. 204 024 240,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül. A beruházással a már meglévő 27 fő átlagos statisztikai állomány létszáma mellé 98 fő kiközvetített, regisztrált álláskereső személy foglalkoztatása valósul meg Kisvárdán és vonzáskörzetében, hátrányos helyzetű térségben.

„Az országos támogatási adatok alapján Szabolcs–Szatmár–Bereg megye vállalkozásai a legmagasabb támogatást nyerték el. A jó pályázati eredményt segítette az is, hogy megyénkben – azon belül Kisvárdán is – munkáltató, vállalkozói fórumokon ismertetésre kerültek a pályázati lehetőségek, a szakemberek pedig segítették a pályázni szándékozókat az eredményes pályázatok előkészítésében.” - mondta Leleszi Tibor. „Boldog vagyok, hogy a Bárány család törekvéseinek köszönhetően új munkahelyek létesülnek városunkban, ezáltal 125 család asztalára kerülhet étel, javulhatnak életkörülményeik, hátrányos helyzetű térségünkben. Köszönöm Bárány László és fiai munkáját, hogy a pályázati lehetőségeket kihasználva, cégüket fejlesztve, Kisvárda gazdasági szerepét növelve, új munkahelyek létrehozását segítették és segítik elő most is városunkban” - köszönte a kisvárdai polgármester.

A támogatási szerződést ünnepélyes keretek között írta alá a Master-Szolg Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója Lovász Gábor, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója dr. Rezsőfi István. Az eseményen részt vett dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár és dr. Vinnai Győző kormánymegbízott is.

A támogatási szerződés aláírása után a vendégek és a sajtó képviselői üzemlátogatáson vettek részt a kisvárdai baromfi-feldolgozó telephelyén.

Durucz Gabi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában