Helyi közélet

2012.07.31. 16:29

A máriapócsi El Camino

Máriapócs - Máriapócs álmodott egy nagyot, a zarándokút kiépítése már csak idő kérdése.

Máriapócs - Máriapócs álmodott egy nagyot, a zarándokút kiépítése már csak idő kérdése.– Szeretnénk még jobban kihasználni a térségben, illetve városunkban rejlő turisztikai értékeket – kezdte a nagyszabású és több települést is érintő terv bemutatását Papp Bertalan, Máriapócs polgármestere. – Az tudvalevő, hogy Máriapócs búcsújáró hely, évente 8-10 szervezett búcsúval, amin közel háromszázezer ember fordul meg. Szeretnénk azonban egy olyan zarándokutat megvalósítani, amely nem csak ezekhez az eseményekhez kötődne, hanem komplexen, a térség több települését is egybeolvasztva az akár Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdély különböző pontjairól érkező turistáknak kínál programokat.

Még az idén elindulhat az első zarándok

Kicsit távoli példa, de olyat képzeltünk el, mint az El Camino (Szent Jakab-út). Fontos, hogy a zarándokutat érintő összes település profitálna a projektből, ráadásul nem csak évente egyszer vagy kétszer, hanem folyamatosan. Ennek első lépéseként 13 polgármesterrel már tárgyaltunk és remélhetőleg még az idén elindulhat az első zarándok – mondta.

Kornherr Tibor, a település városturisztikai menedzsere pedig így fogalmaz: – A szomorú igazság az, hogy egy óránál tovább nem tudjuk Máriapócson tartani a turistákat, pedig nagyon szép számmal jönnek. Sokszor ráadásul más megyékből, sőt más országból származó kegytárgyakat értékesítenek a helyi árusok a búcsúkban, ezért szeretnénk a hazai, itthon készített termékeket előtérbe helyezni. A zarándokúttal pedig egy olyan, szervezett programsorozatot kínálni, amit bárki, bármennyi idő alatt teljesíthet – ismertette a terveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában